Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lyceum 1 en Natin scholenkampioen

Lyceum 1 en Natin kampioenen scholenvolleybaltoernooi

20/04/2019 20:29 - John Zaalman

Het kampioensteam van Lyceum 1.

Het kampioensteam van Lyceum 1. Foto: John Zaalman  

PARAMARIBO - Lyceum 1 en Natin zijn de kampioenen van het scholenvolleybaltoernooi van LFB International Sport Foundation. In de finales van zaterdagmiddag werden respectievelijk Havo 3 (25-14, 25-19) en Henri Hassankhan Scholengemeenshap Lelydorp (25-18, 15-25, 15-7) verslagen.

Lyceum 1 had bij de meisjes nauwelijks moeite met de tegenstander. Havo 3 leunde vooral op Christel Nalam, maar had geen gedegen antwoord op het spel van de meer ervaren Lyceum 1-speelsters als Farizada Kurban en Zourena Koningverander. Kurban was dodelijk vanaf de serveerlijn, terwijl Koningverander in de aanval haar punten maakte.

Natin leek bij de jongens op een makkelijke triomf af te steven. Onder anderen Abeli Anakaba en Cassandro Groenewoud waren in de openingsset in goede doen. Maar vooral Faith Lavenberg droeg de scholengemeenschap in de tweede periode op de schouders. In de beslissende derde set stak Natin met kop en schouders uit en claimde de titel.

Koningverander en Anakaba werden uitverkoren tot meest waardevolle spelers. De Scholengemeenschap Maho uit district Saramacca werd uitgeroepen tot de sportiefste onderwijsinstelling.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina