Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • PVV scoort handjevol tegen ACoconut

PVV scoort handjevol tegen ACoconut

20/04/2019 23:06 - Frank Finisie

Lalanie Tooy van Acoconut (r) haalt uit, terwijl Raoel de Mees, al vallend dat probeert te verhinderen. PVV wint met 5 – 0.

Lalanie Tooy van Acoconut (r) haalt uit, terwijl Raoel de Mees, al vallend dat probeert te verhinderen. PVV wint met 5 – 0.  

PARAMARIBO - De Politie Voetbalvrienden (PVV) hebben zaterdagavond de inhaalwedstrijd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond tegen ACoconut in hun voordeel beslecht. In het Franklin Essed Stadion werd de eindstand 5-0.

PVV, woensdagavond nog uit de bekercompetitie geknikkerd door Leo Victor, wipt door de winst over Transvaal (16-32) en Walking Boyz Company (17-31) heen en bezet tijdelijk de vierde plek met 33 punten uit achttien duels. ACoconut blijft dertiende met dertien punten uit zeventien wedstrijden.

Bij de ploeg uit district Brokopondo wilde het zaterdagavond niet vlotten. PVV was dominant, maar ondanks een reeks kansen viel de eerste treffer pas in de 25ste minuut. Garvey Kwelling liep goed in op een lange bal en schoot hard de 1-0 in.

Orveo Anautan wist daarna uit een penalty de voorsprong te verdubbelen: 2-0. De strafschop werd gegeven nadat Dimitrisco Huur onderuit was gehaald. ACoconut vocht verbeten terug, maar de  aanvallers waren niet koelbloedig in de afronding.

In de tweede helft bracht Huur uit een schuiver de stand op 3-0. Met nog een kwartier te gaan zorgde Jason Afonsoewa voor de 4-0. Kwelling bepaalde de eindstand in de 82ste minuut op 5-0. Met zijn twee treffers komt hij voor dit seizoen op achttien goals, drie minder dan competitietopscorer Renzo Akrosie van SNL.

Doelman Chirano Goedewacht van ACoconut kreeg in de 84ste minuut de rode kaart wegens het trappen van een tegenstander zonder bal. "Het is een slechte wedstrijd geweest. Wij hebben in geen tijden zo slecht gespeeld", zei ACoconut-trainer Ricardo van Throo. "Wij kunnen niet zo doorgaan.

Hesron Jeroe, die onder Van Throo heeft gespeeld toen die de leiding had over Inter Moengotapoe, sprak van een "intensieve wedstrijd met veel duels". "Het was een vrij pittige wedstrijd."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina