Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Twee jaar cel voor messentrekker

Twee jaar cel voor messentrekker

20/04/2019 21:47

Twee jaar cel voor messentrekker

 

PARAMARIBO - Overmatig gebruik van alcohol is Glenn S. duur komen te staan. Hij is donderdag door rechter Siegline Wijnhard veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf, met een voorwaardelijk deel van veertien maanden. Ze nam hiermee de eis over van officier van justitie Roline Gravenbeek. Beiden achten zij bewezen dat de 65-jarige verdachte op 28 november 2018 Rowel S. met een mes in de hals heeft gestoken.

Waarom hij dat heeft gedaan, is niet duidelijk geworden. Zelf zegt de dader dat er geen sprake is van opzet. Advocaat Renushka Gangaram Panday stelde dat Glenn S. haar heeft gezegd dat hij dronken was en zich nauwelijks iets kan herinneren. "Hij heeft wel toegegeven dat hij de man heeft gestoken, maar voor de rest refereer ik mij aan uw oordeel mevrouw de rechter." Glenn S. zei dat hij niet weet hoe hij het slachtoffer verwond heeft, maar wel "bijzonder veel spijt" heeft. 

De rechter zei dat ze de spijtbetuiging heeft aangehoord, maar niet door de vingers kan kijken. "Ik neem de bewijsmiddelen van de officier van justitie over. Als wij kijken naar het strafvoorstel zien wij dat zij genoeg rekening heeft gehouden met de omstandigheden", aldus Wijhard. Volgens de openbaar aanklager is het niet de eerste keer dat de verdachte in aanraking is gekomen met justitie. Hij heeft eerder soortgelijke feiten gepleegd. De dader had op deze opmerking geen commentaar toen hem gevraagd werd of dit zo is.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina