Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Amazonepartij wil eigen identiteit behouden

Amazonepartij wil eigen identiteit behouden

21/04/2019 10:31 - Lloyd Djendje

APS-voorzitter René Artist (r) bij de opening vijf jaar geleden van het partijcentrum.

APS-voorzitter René Artist (r) bij de opening vijf jaar geleden van het partijcentrum. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Opgaan in een andere politieke organisatie is nu geen optie voor de Amazone Partij Suriname (APS). De partij, die in maart 2000 is opgericht, wil haar identiteit behouden. “Onze achterban heeft uitdrukkelijk de wens voor deelname aan de verkiezingen in 2020 en behoud van de eigen identiteit als APS uitgesproken”, zegt voorzitter René Artist tegen de Ware Tijd.

De achterban bestaat voor het overgrote deel uit inheemsen in het binnenland. Toch is het niet van zelfsprekend dat APS zal versmelten met grotere partijen, zoals de Abop of NDP of de BEP, die in het binnenland actief zijn. Eind deze maand zal een besluit worden genomen volgens welk model aan de verkiezingen zal worden meegedaan.

Daarna zal de partij zich meer naar buiten richten en doelgericht campagne voeren met de beperkte middelen. "Onze achterban wil niet geassocieerd worden met de huidige machthebbers vanwege het slecht gevoerd beleid", maakt Artist alvast duidelijk. "Men wil ook niet terug naar de oude politiek."

De alternatieven voor de mensen zijn juist de kleinere partijen die elkaar moeten ondersteunen om iets van betekenis te zijn en zetelwinst te boeken bij de komende verkiezingen." Artist zegt de APS in het verleden goede gesprekken heeft gevoerd met de Abop, maar tot een definitieve samenwerking is het niet gekomen.

Dat is nog mogelijk, maar niet vanzelfsprekend, al hebben beide partijen de ontwikkeling van binnenlandbewoners voor ogen. De APS onderhoudt ook goede contacten met andere kleine partijen. "Onze scope is breder. We willen zaken zoals duurzame ontwikkeling, aanpak van de grondenrechten, sociale rechtvaardiging en het behoud van de natuur ter hand nemen", aldus Artist.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina