Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Carifta-brons voor Monifah Djoe

Carifta-brons voor Monifah Djoe

21/04/2019 21:12 - Terence Oosterwolde

Carifta-brons voor Monifah Djoe

Monifah Djoe haalde zondagavond de bronzen medaille binnen op het onderdeel hink-stap-springen. Foto: Oscar Muñoz Badilla  

PARAMARIBO - Monifah Djoe, tweevoudig Junioren Sportvrouw van het jaar, heeft zondagavond de bronzen medaille veroverd op het onderdeel hink-stap-springen tijdens de Carifta Games 2019. De achttienjarige Djoe zette op de Kaaimaneilanden een afstand neer van 12,41 meter.

Voor de Surinaamse atlete werd het 'save the best for last', want haar beste sprong kwam tijdens haar zesde tevens laatste beurt. Bij haar eerste poging kwam ze tot 11,89 meter, daarna had ze twee foute sprongen, voordat ze afsloot met 11,69 meter, 12,17 en uiteindelijk 12,41 meter.

De Carifta-titel werd bemachtigd door de negentienjarige Jamaicaanse Lotavia Brown, die een gouden sprong registreerde van 13,09 meter. De Guyanese Chantoba Bright, eveneens negentien jaar, pakte het zilver met een sprong van 12,63 meter.

Dave Vinisi, 16 jaar, liep zondagavond de 800 meter. Hij werd in de U17-klasse zevende in 2:02,85 en ging veel sneller dan zijn inschrijftijd van 2:09,00. Nirobi Smith-Mills van Bermuda (1:57,95) ging er vandoor met de titel. Het zilver en brons werden bemachtigd door Savion Hoyte van Barbados (1:58,62) en Adrian Nethersole van Jamaica (1:58,78). Er waren dertien deelnemers.

Op de eerste dag van de Caribische atletiekkampioenschappen voor sporters in de leeftijdsklassen U17 en U20 had Alicia Grootfaam goud voor Suriname gewonnen op het onderdeel kogelstoten. In de U17-klasse werd ze Carifta-kampioen met een afstand van 14,15 meter.

Jaïr Soekhlal, 16 jaar, eindigde zaterdag als vierde in de U17-categorie op het onderdeel verspringen. Zijn beste afstand (6,61 meter) kwam bij zijn eerste poging. Daarna kwam hij uit op 6,21 meter, 6,27 meter, had hij een ongeldige poging, noteerde hij 6,25 meter en sloot hij af met een ongeldige poging. Soekhlal komt nog uit op het hink-stap-springen.

De vijftienjarige Barbadiaan Caleb Massiah werd Carifta-kampioen met een afstand van 6,84 meter. Zijn eerste sprong was zijn beste en enige geldige poging. Met één centimeter minder (6,83 meter) pakte de eveneens vijftienjarige Khybah Dawson van de Britse Maagdeneilanden zilver. Het brons was voor de zestienjarige Jamaicaan Jahiem Cox, die tot 6,73 meter kwam.

Surinames Tichani Saké, achttien jaar, deed zaterdag mee aan het hoogspringen in de U20-klasse. Hij eindigde als achtste, laatste met 1,90 meter. Na twee missers lukte het hem bij de derde keer over 1,85 meter te gaan. Zijn eerste poging op 1,90 meter was ongeldig, maar bij zijn tweede had hij succes. Op 1,95 meter faalde hij drie keer.

Shaun Miller van de Bahama's won de gouden plak. De achttienjarige haalde een hoogte van 2,16 meter. De negentienjarige Jamaicaan Horatio Humphrey pakte met 2,14 meter het zilver, terwijl zijn evenoude landgenoot Romaine Beckford met dezelfde hoogte brons pakte. Humphrey had slechts één poging nodig om over 2,14 te gaan, Beckford twee.

De andere Surinaamse atleten moeten nog in actie komen. Marciano Shepper doet zondagavond het verspringen, Ronaldinhio Pinas (5.000 meter) en Soekhlal (hink-stap-springen) staan maandagavond op de baan.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina