Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Cassave Surprise Event laat mogelijkheden zien

Cassave Surprise Event laat mogelijkheden zien

21/04/2019 02:47 - Sharon Singh

De gasten genieten van de gerechten die geserveerd werden in de grote tuin van Alida Babel.

De gasten genieten van de gerechten die geserveerd werden in de grote tuin van Alida Babel. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Stichting Babel Food Resort presenteerde zaterdag te Republiek, Para, een Cassave Surprise Event. Alle gerechten die geserveerd werden in de grote tuin van Alida Babel, organisator, hadden het knolgewas als hoofdingrediënt.

Het culinaire evenement staat niet op zich. Babel Food wil verwerkers inspireren om cassave te gebruiken en te verwerken tot exotische cassaveproducten. Babel, die zelf ook cassave en andere landbouwgewassen plant, wil een verwerkingsbedrijf opzetten.

Ze experimenteerde eerst flink en demonstreerde haar kennis in de internationale keuken door cassave-canapés te presenteren met keuzetoppings zoals gestoofd rundervlees in tomatensaus, salade van kip, ananas, mayonaise, mais, kerrie en guacamole. Ook serveerde zij een variant van de Sanchoco-soep uit het Dominicaanse Republiek.

De Jamaicaanse Jerk in combinatie met rijst, cassavegratin en gevulde cassavekroket vielen in de smaak van het gezelschap, naar de goedkeurende geluiden te oordelen. Een fusion van de Surinaamse en West-Afrikaanse keuken was ook een van de verrassingen van de middag; cassaveblad werd aangemaakt met palmolie, droge vis, rundvlees en pinda.

De gasten werden verder vertoeteld met cassave-couscous en een frisse salade. De nagerechten, tapioca-pudding met gestoofde ananas en cassave-bananencake waren de perfecte afsluiters. Een cassave-kookboek is in de maak. Babel hoopt dit boek, met ongeveer 200 recepten, nog dit jaar af te hebben.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina