Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBGS luidt Pasen in met opstandingsdienst

EBGS luidt Pasen in met opstandingsdienst

21/04/2019 11:53 - Audry Wajwakana

De kerkgangers op de Leopold begraafplaats waar er werd gebeden en gezongen.

De kerkgangers op de Leopold begraafplaats waar er werd gebeden en gezongen. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - "De Heer is opgestaan. Ja, Hij is waarlijk opgestaan.” De opstanding van Jezus Christus wordt door een groep EBGS-ers door de straten bezongen en bejubelend. Elk jaar wordt de Paasviering bij verschillende kerken van de Evangelische Broedergemeente Suriname (EBGS) ingeluid met een opstandingsdienst en een Paasloop.

In de Wanicakerk is deze traditie ook voortgezet, waarbij kerkgangers al om vijf uur 's morgens bij elkaar kwamen. Velen zijn gestoken in witte kleding. "Pasen is het feest waarop we jubelen en God loven dat de dood is overwonnen. We gaan dan langs de straten, omdat het voor ons als christenen een getuigenis is dat Hij waarlijk is opgestaan", zegt dominee Johan Moor, die de stoet leidt.

Voorafgaand aan de loop leidde de geestelijke een korte opstandingsdienst in de kerk, waar er werd gezongen en gebeden. Na de opstandingsdienst begeven de kerkgangers zich via de achterloopgang, die de Wanicakerk en de Selectaschool verbindt met het Jeugdcentrum, naar de Leopold-begraafplaats. Aangezien het nog wat donker is, zijn er bepaalde plekken in de loopgang wat verlichting geplaatst.

Op de Leopold-begraafplaats in het Jeugdcentrum wordt ook kort gebeden en gezongen. Namen van overleden EBGS-ers worden door de geestelijke een voor een genoemd. Na een kort gebed trekken de gelovigen in een processie zingend en ook luid roepend 'Hij is waarlijk opgestaan' door de straten. Het zingende gezelschap krijgt muzikale begeleiding van een bazuinkoor dat in een auto met open laadbak wordt vervoerd.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina