Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hof stelt directeur Hazard-gevangenis in vrijheid

Hof stelt directeur Hazard-gevangenis in vrijheid

21/04/2019 16:02 - Ivan Cairo

Hof stelt directeur Hazard-gevangenis in vrijheid

 

PARAMARIBO - Het Hof van Justitie heeft zaterdag bevolen om Carlo Palmtak, directeur van de Penitentiaire Inrichting Hazard in Nickerie, onmiddellijk in vrijheid te stellen. Het Hof schaart zich achter de conclusie van de rechter-commissaris dat de inverzekeringstelling van deze verdachte onrechtmatig is.

De advocaat van Palmtak had de vrijlating van zijn cliënt geëist op basis van artikel 54c van het wetboek van Strafvordering. De rechter-commissaris had daarop gunstig beslist, maar het Openbaar Ministerie (OM) ging tegen dat besluit in hoger beroep bij het Hof. Dat beroep is nu afgewezen. De invrijheidstelling betekent echter niet dat Palmtak geen verdachte meer is.

Op last van het OM werd de gevangenisdirecteur, net als zeventien ondergeschikten, door de politie opgesloten in verband met de gewelddadige dood van de gedetineerde Giovanni Dion Griffith. De man is op 24 maart zwaar mishandeld door penitentiaire ambtenaren nadat hij was ingerekend nadat hij eerder op de dag uit de gevangenis was weggelopen.

Na de mishandeling werd de man dood binnengebracht bij het Mungra Medisch Centrum in Nieuw-Nickerie. De politie stelde een onderzoek in omdat sporen van geweld op het ontzielde lichaam werden aangetroffen. Een familielid heeft op sociale media foto's en een video van het lijk gedeeld om de samenleving te laten zien hoe de gedetineerde is mishandeld. Over diens hele lichaam zijn blauwe plekken en andere sporen van geweld te zien.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina