Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Samenbundelen om regering weg te sturen’

‘Samenbundelen om regering naar huis te sturen’

21/04/2019 22:07

Duizenden waren bij de feestvergadering van Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie, op het terrein waar een sociaal-cultureel sportcentrum moet verrijzen.

Duizenden waren bij de feestvergadering van Pertjajah Luhur (PL) in Nickerie, op het terrein waar een sociaal-cultureel sportcentrum moet verrijzen. Foto: Pertjajah Luhur  

NIEUW-NICKERIE - Samenbundeling en samenwerking zijn hard nodig om de huidige regering in mei 2020 naar huis te sturen. Dat was de rode draad in de boodschappen die de sprekers van de feestvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) zaterdag in Nickerie meegaven, meldt de politieke partij in een nieuwsbericht.

Tot de sprekers behoorden naast PL-voorzitter Paul Somohardjo en partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo ook Robert Soentik, Nasier Eskak, William Waidoe, Hansaraj 'Buju' Jagmohansingh, Andy Atmodimedjo, Wagirin Madsaleh, Bronto Somohardjo en Leakat Mahawat Khan, die recent tot de partij is toegetreden. Zij kaartten vrijwel allen het volgens hen desastreuze beleid van de regering aan, dat het volk zou hebben verarmd.

Aan de orde kwamen onder meer de slechte economische situatie in het land, het feit dat mensen niet vrijelijk over hun vreemde valuta kunnen beschikken, waarbij zij bij sommige banken slechts 500 US dollar per week van hun tegoeden mogen opnemen, alsook de steeds stijgende prijzen van noodzakelijke goederen en diensten. Diverse sprekers hebben ook een tipje van de sluier gelicht over de oplossingsmodellen die moeten leiden tot herstel van de economie, indien de PL regeermacht verwerft.

PL-voorzitter Somohardjo sprak er zijn teleurstelling over uit dat politieke partijen, die tot vrienden gerekend werden, huis aan huis gaan om te vertellen dat de PL in Nickerie op sterven na dood zou zijn. Een dergelijke handeling is te verwachten van een politieke vijand, maar niet van een politieke vriend. De PL-voorman noemde specifiek leden van de VHP, die aan de PL-achterban geruchten verspreiden als zou de rood-witte partij haast niet meer bestaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina