Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Exotische drankjes gemixt bij cocktailworkshop

Exotische drankjes gemixt bij cocktailworkshop

22/04/2019 10:07 - Euritha Tjan A Way

De ‘Cocktailworkshop Herbs and  Spices’.

De ‘Cocktailworkshop Herbs and Spices’. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - Lemmetjesap, kersensap, Borgoe-rum, madame-jeanettes en djira. Als iemand zou vragen wat niet in het lijstje hoort zouden de madame-jeanette-pepers en de djira (komijnzaad) er waarschijnlijk aan moeten geloven.

Toch was het tijdens de 'Cocktailworkshop Herbs and  Spices' juist de bedoeling om die ingrediënten - en andere zoals kaneel en kurkuma - te gebruiken om met verschillende alcoholische dranken een cocktail te creëren met een wauweffect.

Dat lukte vrijdagmiddag aardig in de achtertuin van het Surinaamsch Rumhuis: de 21 deelnemers, vooral amateurs, mixten zestien nieuwe cocktails. Zij creëerden de meest exotisch klinkende en smakende dranken, met namen als Cardjiroe-cocktail, Sexy Cherry, Saramacca Sky en Spicy Borgoe Sour.

De 21 deelnemers, van wie drie professionele bartenders zijn, maakten eerst kennis met twee soorten cocktails en kregen de do's-and-don'ts van het cocktail mixen te zien. Daarna werden er vijf groepen gevormd die elk een drankje maakten. Daarna mochten twee mensen samen weer een andere mix maken. De Cadjiroe-cocktail werd de winnaar van de eerste ronde; de Triple Wodka won de tweede ronde.

Het initiatief voor de workshop komt van Christio Wijnhard, de nieuwe coördinator bij het Surinaamsch Rumhuis. "De mensen waren supercreatief, het was een eerste keer en er volgt nog meer", klinkt hij tevreden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina