Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Paasaanslag Sri Lanka: 290 doden, 500 gewonden

Paasaanslag Sri Lanka: 290 doden, 500 gewonden

22/04/2019 02:17

Soldaten inspecteren de verwoesting in de kerk van St. Sebastian.

Soldaten inspecteren de verwoesting in de kerk van St. Sebastian. Foto: AFP  

COLOMBO - Bij zes gelijktijdige aanslagen op paaszondag in Sri Lanka zijn 290 personen om het leven gekomen en zeker 500 anderen gewond geraakt. Dat blijkt uit een nieuwe balans van de lokale politie maandag. De politie van Sri Lanka heeft intussen dertien mannen opgepakt in het onderzoek naar de aanslagen tegen kerken en hotels. Dat is uit officiële bron vernomen.

Een politiebron zegt dat de verdachten in de cel zitten op twee verschillende plaatsen, in en nabij hoofdstad Colombo. Ze behoren allemaal tot dezelfde moslimextremistische groep. Volgens politiewoordvoerder Ruwan Gunasekara nam de politie een bestelwagen in beslag en werd een chauffeur gearresteerd die de verdachten naar Colombo gebracht zou hebben.

Zondagavond zijn ook nog explosieven gevonden in de buurt van de internationale luchthaven. Dat zegt een woordvoerder van de luchtmacht. De explosieven zaten in een plastic pijp op een weg op ongeveer twee kilometer van de Internationale Luchthaven Bandaranaike, op een dertigtal kilometer van Colombo. De explosieven zijn naar een andere locatie gebracht en ontmanteld.

Ondertussen lijkt het erop dat de regering van het Aziatische land niet serieus heeft ingespeeld op een waarschuwing die veiligheidsdiensten tien dagen geleden deden over een mogelijke terreuraanslag op kerken. Premier Ranil Wickremsinghe gaf zondag toe dat de regering "informatie had voorafgaand aan de aanslag" maar dat ministers niet op de hoogte waren gesteld. Nieuwsblad.be/Vk.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina