Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kinderen uit tehuizen verwend op Pasen

Pasen vol liefde voor kinderen Huize Campagne en Stichting Prasoro

22/04/2019 17:18 - Amanda Palis

Pasen vol liefde voor kinderen Huize Campagne en Stichting Prasoro

Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - Het is een kleurrijke drukte op het sportcomplex van Yellow Birds. Op tweede paasdag waren bijkans 55 kinderen van kindertehuis Campagne en Stichting Prasoro enthousiast bezig prenten van de paashaas te kleuren. “Onze kinderen zijn de toekomst van morgen en ze moeten eigenlijk in een liefdevol gezin, hoogtijdagen zoals Pasen vieren”, vertelt Ruth Wijdenbosch, voorzitter van Stichting Vrouwen Politieke Alliantie Suriname (VPAS) die een kinderpaasactiviteit heeft georganiseerd voor deze kindertehuizen.

"Het is eigenlijk een spontane actie geweest van de Vpas. We horen vaak genoeg hoe groot de groep wordt van kinderen die geplaatst worden in tehuizen en hoe moeilijk de tehuizen het soms hebben. Met onze kleine geste willen wij de kinderen niet alleen de boodschap van Pasen meegeven, maar ook samenzijn op een leuke en educatieve manier", vertelt Wijdenbosch.

Nessa Roosblad, één van de begeleiders van Huize Campagne, is ingenomen met de blijde gezichten van de kinderen. "Wij vinden het natuurlijk leuk dat er organisaties zijn die deze kinderen een warm hart toedragen. De kinderen waren enthousiast dat ze konden uitkijken naar een leuke tweede paasdag", vertelt Roosblad. Het enthousiasme en de blijdschap waren duidelijk te zien op de gezichten van de kinderen.

Naast het kleuren van de paasprenten hebben de kinderen meegedaan aan een eierenspeurtocht. Volgens Roosblad was het echt mooi om te zien hoe de kinderen allemaal op zoek gingen naar de verborgen eieren. "Waar anderen tien eieren hebben gevonden, had een ander kind twee. Desondanks zijn de kinderen liefdevol en sportief met elkaar omgegaan. De paasboodschap van liefde is zeker overgekomen bij de kinderen", vertelt de begeleidster vrolijk.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina