Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Autoverzekering Frans-Guyana bij Franse douane

Autoverzekering Frans-Guyana binnenkort bij Franse douane

23/04/2019 00:12 - Euritha Tjan A Way

De Franse ambassadeur Antoine Joly.

De Franse ambassadeur Antoine Joly. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Over ongeveer een maand kunnen personen die met hun auto via Albina naar Frans-Guyana willen bij de Franse douane een autoverzekering afsluiten voor 95 euro. Dat bevestigt Antoine Joly, de Franse ambassadeur in Suriname.

Dit zal volgens hem een aanmerkelijk voordeel betekenen voor Surinaamse toeristen die met hun auto naar Frans-Guyana willen. "De verzekering is nu tweemaal zo duur. Dat komt doordat de autoverzekering die nu in Paramaribo afgesloten moet worden een Europese verzekering is", zegt Joly. De huidige verzekering moet bovendien voor minimaal een maand worden afgesloten. "De verzekering die binnenkort beschikbaar is bij de Franse douane is voor maximaal vijftien dagen." De ambassadeur hoopt dat met deze concurrerende maatregel ook de verzekering in Paramaribo goedkoper zal worden.

Sinfra Zaandam, managing director van de Suriname Hospitality and Tourism Association (Shata), spreekt van een "geweldige" stap van de Fransen. "Deze ambassadeur heeft getoond hart te hebben voor het toerisme. Ik hoop dat het marktmechanisme inderdaad gaat werken en de verzekering in Paramaribo goedkoper zal worden. Joly toont dat we zakelijk en doortastend moeten zijn als we toerisme willen bevorderen." 

Ook voor de Shata als organisatie  en haar leden komt deze maatregel goed uit. "We komen net van de Frans-Guyanese toerismebeurs. En dat was door de verzekering voor vervoer een vrij kostbare aangelegenheid als we in aanmerking nemen dat Frans-Guyana ons buurland is. We moeten veel spullen meenemen voor de beurs en door de autoverzekering loopt het snel op." Jaarlijks komen tussen de veertigduizend en vijftigduizend Frans-Guyanese toeristen naar Suriname.

Joly heeft eerder maatregelen getroffen ter bevordering van het toerisme en het algemene verkeer tussen Frans-Guyana en de landen van het Guyanaschild. Zo mag iedere ingezetene van Suriname al enige tijd met een gratis visum naar Frans- Guyana. "Het was eerst alleen voor Surinamers, maar nu geldt het ook voor andere nationaliteiten die in Suriname wonen. Ze moeten wel naar een reisbureau en dan kunnen de mensen met het formulier dat het reisbureau invult, in aanmerking komen voor een gratis visum", zegt Joly. Hij verwacht dat de Franse douane binnenkort het formulier voor de verzekering tot haar beschikking zal hebben, waarna deze goedkopere optie kan ingaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina