Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pierre Chang Carifta-schaakkampioen

Pierre Chang Carifta-schaakkampioen

23/04/2019 05:14 - Terence Oosterwolde

Pierre Chang Carifta-schaakkampioen

Pierre Chang heeft zijn Carifta-schaaktitel geprolongeerd. Foto: Ralph Hardjopawiro  

PARAMARIBO - Door in de slotpartij Pratul Panchoe te verslaan, heeft Pierre Chang maandag in Willemstad, Curaçao beslag gelegd op de U20-titel in het achtste Carifta-schaakkampioenschap voor junioren. Vorig jaar in Paramaribo had hij de U18- en U20-titel gewonnen.

Door de winst eindigde Chang met zes punten na zeven ronden Zwitsers en werd hij kampioen. Zijn enige verlies kwam in de vijfde ronde tegen Daenon Ramsumair. Panchoe, die in de zesde ronde won van Ramsumair, eindigde net als Eldrick Donata, Kyle Sandiford en Ramsumair met vijf punten.

Bij de meisjes behaalde Alexandra Kaslan vier punten, net als Segan Sandiford, Amy Ali en Alliyah Yankana. Ailen Mena eiste met zes punten het kampioenschap op. Ashanti Blackwood werd runner-up met 5,5 punten en Mariana Sanchez derde met 4,5 punten.

Raehanna Brown won de U16-klasse met zes punten. Adani Clarke en Zara La Fleur eindigden met 5,5 punten en Vanessa Greenidge met vijf. De Surinaamse zusjes Catherine en Victoria Kaslan haalden net als Lesley Cielo 4,5 punten. In de derde ronde had Catherine gewonnen van Victoria. Emily Liu had er 3,5 en Shefali Creebsburg drie.

Bij de jongens sleepte Alan-Safar Ramoutar de titel met 6,5 punten in de wacht. Surinames Virgil Kartodikromo, Darren McKennis en Yeshua-Ergomai Hill eindigden elk met 5,5 punten. Tariq Balaydin, Ishwar Kalijan en Evan Kromosemito (elk 4,5), Imaan Kalidjo en Jason Yeung (elk 4), Eden Nazir (3,5), Rogier Creebsburg en Vladimir Ristie (3) waren de andere Surinamers.

In de U12-klasse kroonde Hannah Wilson zich toch winnares met zes punten, op de voet gevolgd door Zaina O'Connor met 5,5 - en daarna beiden met vijf punten Laila Griffiths en Cayleigh Manocha. De Surinamers Aimee Yeung en Elize Wu vergaarden elk vier punten.

Bij de jongens zaten met nog de laatste speelronde voor de boeg Ky-Mani Wijnhard en Yannick Kartodikromo op 4,5 punten. Quincy Warsodikromo, Terrence Wu, Ishaan Oedit en Lucas Jong A Lock hadden elk vier, Yash Jankie en Damir Tjon Hing beiden drie en Vishwa Gajadin een half punt.

Curaçao trad via de nationale schaakfederatie op als gastheer van het achtste Carifta juniorenschaakkampioenschap. Er participeerden 183 spelers uit de Amerikaanse Maagdeneilanden, Antigua en Barbuda, Aruba, de Bahama's, Barbados, Bermuda, Curaçao, Guyana, Jamaica, Suriname en Trinidad en Tobago.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina