Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Seedorf afwezig bij bestuursoverdracht

Seedorf afwezig bij bestuursoverdracht brandweerbond

23/04/2019 13:49 - Gilliamo Orban

Seedorf afwezig bij bestuursoverdracht brandweerbond

Clifton Pahalwankhan heeft geweigerd de bondsstukken over te dragen omdat de nieuwe voorzitter John Seedorf afwezig was. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - John Seedorf was dinsdagmorgen de grote afwezigheid bij de geplande bestuursoverdracht van de brandweerbond. Hierdoor is de plechtigheid niet doorgegaan. “Volgens het protocol van overdracht moet de aftredende voorzitter overdragen aan de gekozen voorzitter”, zegt Clifton Pahalwakhan, scheidend bondsvoorzitter, tegen de Ware Tijd.

De overige bestuursleden waren wel aanwezig. Er was voorgesteld om zaken over te dragen aan een van deze bestuursleden, maar daarvan is er afgezien. "Ik moet overdragen aan de eindverantwoordelijke persoon en dat is de gekozen voorzitter", stelt Pahalwakhan.

Volgens Seedorf had hij andere verplichtingen in de privésfeer. Hij is het niet eens dat een ander bestuurslid niet betrokken kan worden bij de overdracht. "Ik ben de gekozen voorzitter, maar de overige leden zijn ook gekozen", meent hij. Hij is bereid om woensdag mee te werken aan de overdracht.

Seedorf heeft de tweedaagse verkiezing, die gehouden is op 12 en 13 april, met ruime meerderheid gewonnen. Hij kreeg 392 stemmen, terwijl er 70 leden stemden op Michel Jules. Seedorf is vanaf de oprichting van de bond in december 1989 tot april 2013 de bondsvoorzitter geweest. Jules was tijdens die periode bestuurslid onderleiding van Seedorf.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina