Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Telesur hergebruikt mobiele nummers

Telesur hergebruikt mobiele nummers

23/04/2019 06:17 - Naomi Hoever

Telesur hergebruikt mobiele nummers

 

PARAMARIBO - Telesur is tot groot ongenoegen van klanten mobiele nummers aan het recyclen. Jennis Asraf van het telecombedrijf legt uit dat deze procedure al geruime tijd wordt gevolgd, omdat de onderneming maar een beperkt aantal nummers heeft. De nummers worden door de Telecommunicatie Autoriteit Suriname ter beschikking gesteld. “Wij hebben geen andere nummers op dit moment, vandaar dat we recyclen, omdat we andere klanten tegemoet willen komen.”

Het terugvorderen van een nummer gebeurt niet zomaar. Vanaf het moment dat het saldo op nul staat, blijft het nog zestig dagen actief. Dit houdt in dat de klant niet kan bellen, maar wel gebeld kan worden. In deze periode kan de gebruiker opwaarderen, zodat het nummer actief blijft. Mocht de houder niet opwaarderen, dan wordt het nummer gedeactiveerd. Het blijft dan nog dertig dagen op naam van de klant, die dan de tijd heeft om contact op te nemen met Telesur en het nummer weer te activeren.

Asraf: "Een klant die het nummer gebruikt, zal merken dat er iets mis is en moet dan contact opnemen met Telesur. Indien ook dat niet geschiedt wordt het nummer gerecycled wat inhoudt dat het wordt ingetrokken en aan een ander wordt aangeboden." Wanneer een nummer niet actief gebruikt wordt, geeft Telesur het aan een klant die een sim-kaart wil kopen.

Deze procedure wordt al geruime tijd toegepast en is ook meerdere malen bekendgemaakt. Vrijwel dagelijks worden nummers ingevorderd. In sommige periodes is de frequentie hoog. Vooral in december worden heel veel mobiele nummers gekocht door buitenlanders. Na een bepaalde periode worden ze niet meer gebruikt en dan neemt Telesur ze terug.

Asraf zegt dat veel personen van wie het nummer wordt gedeactiveerd navraag doen. "Die mensen krijgen dan een ander nummer." Er zijn ook personen die klagen dat zij veel worden gebeld door gebruikers van een oud nummer dat door Telesur is teruggenomen en aan hen is toegewezen. "Ook in dit geval krijgt de gebruiker een ander nummer."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina