Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Plan ordening sekswerkers niet in doofpot

Plan ordening sekswerkers niet in doofpot

24/04/2019 08:11 - Cheflin Paulus

Districtscommissaris Mike Nerkust.

Districtscommissaris Mike Nerkust. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Het plan van districtscommissaris Mike Nerkust om ordening te brengen in de beroepsuitoefening van commerciële sekswerkers is niet in de ijskast beland. Het wordt uitgewerkt en de uitvoering zal nogal wat tijd vergen. Dit zegt hij in gesprek met de krant, na de recente arrestatie van negentien commerciële sekswerkers die buurtbewoners in hun werkgebied overlast bezorgden. Officieel heet het dat zij de openbare orde verstoord hebben.

Eerder deze maand zijn er ook sekswerkers om dezelfde reden opgebracht door de politie. Nerkust wil geen uitspraak doen over de arrestatie omdat dit een politieaangelegenheid is. "De politie heeft gehandeld naar eigen inzicht. Ik denk niet dat zij de mensen zomaar heeft gearresteerd. Meer kan ik niet zeggen over het geval. Ik ben bezig met het ordeningsplan, maar zaken moeten goed op orde gebracht worden. Als ik zover ben zal ik de mensen weer bijeen roepen om met ze te praten." De commissaris adviseert mensen in buurten waar sekswerkers zich ophouden aan de bel te blijven trekken bij de politie.

Hoofdinspecteur Humprey Naarden kon de krant niets zeggen over deze zaak. De groep naar het bureau Geyersvlijt opgebrachte prostituees hield zich op aan de Eugène Gessel- en de Waaldijkstraat. Een deel van hen blijkt illegaal in het land te zijn. De krant verneemt dat enkele sekswerkers de politie te snel af waren en zich uit de voeten maakten om arrestatie te voorkomen.

Assembleelid Patricia Etnel (NPS) stelde vorig jaar in het parlement dat bij de ordening die Nerkust nastreeft veel rekening gehouden zal moeten worden met de gevolgen van het instellen van een tippelzone. Ze vreest dat het voornemen van Nerkust zal leiden tot meer chaos dan ordening.

De commissaris kondigde in de media aan dat zo een omgeving het overzichtelijk en ordelijk verloop van activiteiten mogelijk moet maken. Dit zou ook minder overlast voor de gemeenschap meebrengen. Bij de politie komen er vaker meldingen binnen van beroving van klanten door prostituees. Volgens justitiële bronnen houden criminelen zich vaak op in de buurt van commerciële sekswerkers vanwege geld dat in hun handen komt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina