Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politie arresteert moordverdachte te Drietabbetje

Politie arresteert moordverdachte te Drietabbetje

24/04/2019 11:03 - Gilliamo Orban

Politie arresteert moordverdachte te Drietabbetje

 

PARAMARIBO - De politie heeft woensdagmorgen in Drietabbetje een moordverdachte gearresteerd. Het gaat om een ondernemer die al geruime tijd in het dorp verbleef. De man heeft vorig jaar een werknemer doodgeschoten tijdens een beroving op een goudveld.

"De politie is aangekomen en de verdachte is aangehouden en ze zijn naar Paramaribo vertrokken", zegt hoofdkapitein John Lesina, die ook lid is van het kabinet van de granman der Aucaners, tegen de Ware Tijd. Mogelijk om logistieke redenen kon de politie de verdachte niet eerder ophalen.

De man ontkende indertijd tegenover de politie dat hij iets te maken had met de dood van de werknemer. Hij beweerde dat de rovers zijn werknemer hadden doodgeschoten. Maar ongeveer vijf maanden terug heeft hij het traditioneel gezag verteld wat zich enkele maanden eerder precies heeft afgespeeld. 

De ondernemer heeft dignitarissen gezegd dat hij tijdens de roofoverval op de dieven schoot toen die vluchtten. Bij het doorladen van zijn wapen is dat afgegaan; het schot heeft de werknemer dodelijk geraakt. De zoon van de ondernemer was de enige persoon die getuige was van het incident.

Het traditioneel gezag heeft de verdachte erop gewezen dat het deze kwestie niet kan afhandelen en dat het een zaak is van de politie. De dignitarissen verwijzen hiervoor naar het wetboek van de stam der Aucaners. Dat het geen zaak is van het traditioneel gezag, is onlangs nogmaals benadrukt tijdens een krutu.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina