Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Wij hebben bewezen dat wij bij de top behoren'

'Wij hebben bewezen dat wij bij de top behoren'

24/04/2019 02:27 - Terence Oosterwolde

'Wij hebben bewezen dat wij bij de top behoren'

De Surinaamse delegatie na succesvolle participatie in het Carifta-juniorenschaakkampioenschap. Foto: collectie Frank Lo Kim Lin  

PARAMARIBO - Met drie topdrieplekken in de hoofdcategorieën, inclusief het U20-kampioenschap van Pierre Chang, kijkt Frank Lo Kim Lin terug op een geslaagde participatie in het achtste Carifta juniorenschaakkampioenschap. Het toernooi op Curaçao werd maandag afgerond.

Suriname, vorig jaar in eigen land de beste, eindigde in het landenklassement als derde achter kampioen Jamaica en runner-up Trinidad en Tobago. "Alle 27 deelnemers van ons, en vooral zij die voor het eerst in het buitenland speelden, hebben getoond dat de trainers een goede job doen. De toekomst ziet er veelbelovend uit", reageert Lo Kim Lin, voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, desgevraagd. "De uitdaging is het niveau vasthouden en verbeteren."

Terugkijkend stelt Lo Kim Lin dat de meisjes wat minder zijn geweest. "Maar overall hebben de jongens het erg goed gedaan en hebben wij weer eens bewezen dat we bij de jongeren bij de top behoren", zegt de voorzitter zelfverzekerd. In de hoofdcategorieën legde Chang beslag op het kampioenschap in de U20-klasse en werd Pratul Panchoe derde. Ook Yannick Kartodikromo eindigde op de derde plaats in de U12-categorie.

Suriname deed met 27 schakers mee. Kartodikromo (3), Ky-Mani Wijnhard (4), Quincy Warsodikromo (14), Terrence Wu (18), Lucas Jong A Lock (24), Ishaan Oedit (28), Damir Tjon Hing (39), Yash Jankie (44) en Vishwa Gajadin (65) speelden in de U12-klasse met totaal 67 deelnemers. Bij de meisjes (23 schaaksters) speelden Elize Wu (9) en Aimee Yeung (11).

Virgil Kartodikromo (4), Tariq Balaydin (9), Ishwar Kalijan (10), Evan Kromosemito (11), Imaan Kalidjo (12), Jason Yeung (17), Eden Nazir (20), Rogier Creebsburg (28) en Vladimir Ristie (29) waren in de U16-klasse (41 deelnemers). Victoria Kaslan (5), Catherine Kaslan (6), Emily Liu (14) en Shefali Creebsburg (17) speelden bij de meisjes (26 schaaksters). In de U20-klasse (achttien deelnemers) speelden Chang (1) en Panchoe (3) en bij de meisjes (twaalf schaaksters) Alexandra Kaslan, die zevende werd.

Sub-categorieën: Pratul Panchoe (U20-kampioen); Virgil Kartodikromo (semikampioen U16); Pierre Chang (U18-kampioen); Catherine Kaslan (semikampioen U16-meisjes); Alexandra Kaslan (semikampioen U20-meisjes); Yannick Kartodikromo (U10-kampioen); Ky-Mani Wijnhard (semikampioen U10).

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina