Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Kustwacht legt Chinese trawler aan ketting

Kustwacht legt Chinese trawler aan ketting

02/05/2019 06:08 - Van onze redactie

De Kustwacht is in actie gekomen en heeft een Chinese visserstrawler aan de ketting gelegd.

De Kustwacht is in actie gekomen en heeft een Chinese visserstrawler aan de ketting gelegd. Foto: Jason Leysner  

PARAMARIBO - De Kustwacht heeft woensdagmorgen één van de zes Chinese visserstrawlers aan de ketting gelegd. Dit wordt bevestigd door kolonel Jerry Slijngard, directeur van de Kustwacht. De zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

Op instructie van de procureur-generaal besloot de Kustwacht in actie te komen. Naar verluidt is de kapitein van het schip in verzekering gesteld. Desgevraagd zegt Slijngard dat er geen vis is aangetroffen aan boord. Vissers maakten eerder bekend dat zij één van de schepen in de nachtelijke uren vissend bezig hadden gezien.

De trawlers zijn al maanden in Surinaamse wateren. Zij voldoen niet aan de eisen en zullen op basis daarvan geen visvergunning krijgen. Zo stelde de waarnemend directeur van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) vrijdag in een brief.

De overige vijf boten liggen buitengaats voor anker. Het is vooralsnog niet bekend wat het lot zal zijn van dit deel van de vloot. Veel zal naar verluidt afhangen van de verdere afhandeling van de opgebrachte boot.

De aanwezigheid van de vissersboten heeft lange tijd voor ophef gezorgd. Nadat in maart minister Lekhram Soerdjan van LVV aangaf, dat zij niet voldoen aan de nationale voorwaarden, heeft het veel voeten in de aarde gehad voordat er werd opgetreden.

Vertegenwoordigers van de visserijsector kregen van president Desi Bouterse de garantie dat de problematiek rond de boten zal worden aangepakt, wat uiteindelijk ook is gebeurd.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina