Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bi-regionale conferentie drugsbestrijding

Suriname gastheer bi-regionale conferentie drugsbestrijding

02/05/2019 16:52 - Wilfred Leeuwin

Minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken verwacht als gastvrouw meer dan 150 deelnemers aan de bi-regionale conferentie drugsbestrijding.

Minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken verwacht als gastvrouw meer dan 150 deelnemers aan de bi-regionale conferentie drugsbestrijding. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Suriname is samen met Roemenië voorzitter van de ministeriële bijeenkomst van de Europese Unie en de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische Staten (EU-Celac). In die hoedanigheid is Suriname op 20 en 21 juni organiserend gastheer van de conferentie over bestrijding van grensoverschrijdende drugshandel en daaraan gerelateerde criminele activiteiten.

De verwachting is dat de Celac en Europese landen komen tot effectievere bestrijdingsmethoden voor drugsgerelateerde en grensoverschrijdende criminele activiteiten. Dinsdag vond in het perscentrum van het kabinet van de president de lancering plaats van het webportaal voor deze tweedaagse conferentie. 

Suriname zendt een "sterk signaal uit" aan de wereld met zijn drugsbestrijdingsactiviteiten en commitment aan internationale afspraken. Het land wenst en kan een bijdrage leveren aan de gezamenlijke inspanning om drugscriminaliteit te bestrijden, stelde minister Yildiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.

Als co-voorzitter van de EU-Celac kreeg Suriname de opdracht om de conferentie in Paramaribo te organiseren. De bewindsvrouw zegt dat deze moet resulteren in het aanscherpen van het nationaal beleid voor drugsbestrijding en samenwerking met Latijns-Amerika en de Caribische regio. Er worden meer dan 150 deelnemers verwacht.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie benadrukte dat deelname van Suriname in Celac van groot belang is. Te meer omdat het land bekend staat als doorvoerland van drugs vanuit Latijns-Amerika naar Europa.

Volgens Sharon Bell, coördinator van de conferentie, heeft Suriname met de komende conferentie er alle belang bij zich te herpositioneren als het gaat om drugsbestrijding. De focus is dan ook gericht op een duurzame benadering van het drugsprobleem, waarbij veiligheid, gezondheid en het welzijn van de mens centraal staan. 

Op het portaal celac.nationalsecurity.sr kunnen zowel buitenlandse als nationale vertegenwoordigers zich registreren voor de conferentie en terecht voor bijkomstige informatie. Het portaal werd officieel gelanceerd door minister Getrouw. Ook minister Antoine Elias van Volksgezondheid, directeur Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid en EU-ambassadeur Antoine Joly waren aanwezig bij de plechtigheid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen