Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS vergoedt eigenaar beschadigde auto

EBS vergoedt eigenaar beschadigde auto voor 3.000 US dollar

04/05/2019 19:31 - Naomi Hoever

De EBS heeft de eigenaar van dit voertuig 3000 US dollar schadevergoeding betaald.

De EBS heeft de eigenaar van dit voertuig 3000 US dollar schadevergoeding betaald. Foto: Facebook  

PARAMARIBO - John Rozenstruik kreeg woensdag de schrik van zijn leven, toen een elektriciteitsmast met trafo op zijn auto terechtkwam. Het voertuig, met een rechtse besturing, is hierdoor totaal beschadigd. “Ik ben geschrokken en nog getraumatiseerd. Het gebeuren houdt me bezig”, vertelt de man nog steeds ontdaan. Intussen heeft hij zich gewend tot de EBS.

Het bedrijf neemt de verantwoordelijkheid op zich en zal de man de taxatiewaarde van 3.000 US dollar toekennen. De linkerkant van de auto heeft de volle laag van de mast gekregen. De voorruit is door de zware trafo en paal helemaal aan diggelen. "Het voertuig is niet meer goed", zegt Rozenstruik. Hij vertelt dat het ongeluk gebeurde tijdens een flinke regenbui.

Hij reed met gesloten ruiten en met de airconditioning aan toen hij de klap op het voertuig hoorde. "Ik ben danig geschrokken. Dit verwacht je niet. Als autobestuurder kijk je niet naar boven als je rijdt, maar recht voor je uit." Door het enorme gewicht van de mast en de trafo kwam het voertuig direct tot stilstand. Rozenstruik kon zonder kleerscheuren het voertuig verlaten.

In de periode dat hij nog niet over een voertuig beschikt mag Rozenstruik zich op kosten van de EBS per taxi verplaatsen. Hij moet de bedragen voorschieten en krijgt ze terug. De man is afhankelijk van zijn auto, omdat hij ver woont. Voorts gebruikt hij het vervoersmiddel om taxi te rijden.

Door de zware regenval zijn woensdag ook andere masten beschadigd, die niet lang terug door de EBS waren geplaatst. Een buurtbewoner zegt dat de elektriciteitspalen langs de Nieuw Weergevondenweg binnen een dag zijn geplaatst. Zij vertelt verder aan de redactie dat de bodem in die omgeving zacht is, waardoor bij regenval een aantal masten scheef kwamen te staan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina