Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Maduro: 'Leger moet klaar zijn voor aanval VS'

'Leger moet klaar zijn voor aanval VS'

04/05/2019 21:49

De Venezolaanse president Nicolás Maduro.

De Venezolaanse president Nicolás Maduro. Foto: AFP  

CARACAS - De Venezolaanse president Nicolás Maduro heeft zaterdag gezegd dat het leger in Venezuela klaar moet zijn voor een aanval van de Verenigde Staten. Dat meldt persbureau AFP. De president wil dat het leger "klaar is om het thuisland met wapens in de hand te verdedigen, als de VS het aandurft om het territorium te betreden". Maduro zei dit tijdens een toespraak op een militaire basis in het noordwesten van Venezuela.

De zelfbenoemde interim-president Juan Guaidó zei afgelopen week dat de laatste fase ingaat van het omverwerpen van het regime van Maduro. De regering van het land sprak van een couppoging. Op donderdag riep president Maduro de strijdkrachten in zijn land op om elke potentiële couppleger die zich aandient, tegen te werken.

Ondanks dat de regering van Maduro nog niet omver is geworpen, leidden de woorden van Guaidó tot massale protesten tegen de president in de hoofdstad Caracas. Daarbij vielen twee doden en zeker tientallen mensen raakten gewond. Volgens de regering zijn 150 mensen opgepakt. Guaídó kondigde afgelopen woensdag een serie stakingen aan waarmee hij het regime van Maduro alsnog op de knieën wil dwingen.

Inmiddels kan Maduro, die tot nu toe de steun heeft van het leger, ook rekenen op bondgenoten als Rusland, Cuba en China. Guaidó wordt door meer dan vijftig landen erkend als interim-president van Venezuela, waaronder de Verenigde Staten. NU.nl

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina