Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • EBS: Aanleg masten voldoet aan standaarden

EBS: Aanleg masten voldoet aan standaarden

05/05/2019 07:19 - Van onze redactie

EBS: Aanleg masten voldoet aan standaarden

 

PARAMARIBO - De NV Energiebedrijven Suriname (EBS) stelt dat de onderneming bij de aanleg van masten werkt volgens een constructieprocedure die voldoet aan de standaarden. Die verklaring komt nadat woensdagmiddag aan de Nieuwweergevondenweg een mast met trafo was omgevallen en bovenop een auto terechtkwam.

De EBS betoogt verder dat het omvallen van de mast is veroorzaakt door een hevige regenbui en flinke windstoten. Technici hebben enkele uren na het incident de mast weer overeind gezet en de stroomvoorziening in de omgeving hersteld.

"Ook de aangrenzende masten die schuin stonden als gevolg van de trekkracht van de gevallen mast zijn rechtgezet en het gehele netwerk is gecontroleerd en waar nodig gefatsoeneerd. Voor de transformatormast is er een extra ondersteuning geplaatst aangezien de grond nogal onstabiel is rondom deze mast", aldus de EBS.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina