Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verkeersveiligheidsweek ingeluid

Verkeersveiligheidsweek ingeluid

06/05/2019 20:59

De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-ondervoorzitter Eugenie Esajas hebben in verband met de verkeersveiligheidsweek een poster opgehangen op het ministerie van Justitie en Politie.

De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat en KSV-ondervoorzitter Eugenie Esajas hebben in verband met de verkeersveiligheidsweek een poster opgehangen op het ministerie van Justitie en Politie. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het Korps Suriname Verkeersvrijwilligers (KSV), de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (Paho) en het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) hebben maandag de verkeersveiligheidsweek (Road Safety Week) ingeluid. In deze week wordt extra aandacht besteed aan verkeersveiligheid, meldt het NII.

Er zullen activiteiten worden ontplooid om het gedrag in het verkeer positief te beïnvloeden. De Road Safety Week is een doelbewuste activiteit om de weggebruikers te informeren, te overtuigen of te motiveren hun zienswijze op de verkeersveiligheid bij te stellen en, indien nodig, hun ongewenste gedrag te veranderen.

Hierbij is een mentaliteitsverandering van groot belang, omdat wetenschappelijk onderzoek heeft bevestigd dat het eigen gedrag in meer dan 90 procent van alle gevallen een veroorzakende hoofdfactor is. Indien het menselijk gedrag in het verkeer positief kan worden beïnvloed, zal dan het aantal verkeersongevallen sterk verminderen.

De directeur van Justitie, Marianne Chin A Fat, en KSV-voorzitter Helmut Gezius hebben in verband met de verkeersveiligheidsweek een poster met de tien verkeersgeboden opgehangen op het ministerie van Justitie en Politie. Volgens KSV-ondervoorzitter Eugenie Esajas zijn deze geboden afgeleid van misstanden die de politie het meest tegenkomt bij verkeerscontroles.

"De bedoeling van de verkeersgeboden is dat de burgers goed naar ze kijken en zich afvragen hoe het staat met hun gedrag. Wij willen het gedrag van de mensen dus positief beïnvloeden", aldus Esajas. De Road Safety Week loopt van 6 mei tot en met 13 mei.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen