Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Abop gelooft in ‘Bordo’ als ondervoorzitter

Abop gelooft in ‘Bordo’ als ondervoorzitter

07/05/2019 04:17 - Naomi Hoever

Joel ‘Bordo’ Martinus gekozen ondervoorzitter van de Abop.

Joel ‘Bordo’ Martinus gekozen ondervoorzitter van de Abop. Foto: dWT  

PARAMARIBO - Hoewel de publieke opinie kritisch is over de persoon Joel ‘Bordo’ Martinus en zijn verkiezing tot ondervoorzitter zondag, hebben Abop’ers geloof in hun nieuwe leider. Naast Bordo zijn nog vier ander ondervoorzitters gekozen. Bordo heeft zich vaker in vulgaire taal uitgedrukt op sociale media en ook tijdens voetbalwedstrijden. Partijgenoten zijn ervan overtuigd dat hij zijn leven zal beteren.

Parlementariër Edward Belfort, tevens lid van het hoofdbestuur, heeft geen moeite met Bordo als ondervoorzitter. "Hij is lid van de partij en gescout geworden. In andere partijen zitten verkrachters en personen die strafbare feiten hebben begaan", is de defensieve reactie van Belfort. "De leden hebben Bordo gekozen. Niemand is perfect." Naar Belforts weten kan Martinus zich gedragen.

Ook partijgenoot tevens DNA-lid Dinotha Vorswijk heeft geen bezwaar met de verkiezing van Martinus. "Hij is lid van Abop. In het leven heb je verschillende mensen met uiteenlopende karakters."  Vorswijk is ervan van overtuigd dat Bordo haar waardig kan vertegenwoordigen, omdat met hem is gesproken vóórdat hij kandidaat werd gesteld.

Belfort is van oordeel dat personen in andere partijen ergere dingen hebben gedaan dan de 'enkele strapatsen' waarvoor Bordo soms in opspraak raakt. Zijn verkiezing geschiedde zondag op een druk bezochte algemene ledenvergadering waarbij een nieuw hoofdbestuur is aangetreden.

Joel Domini, commissaris van de Abop, wil zich nog niet uitspreken hierover en neemt een afwachtende houding aan. Over de kandidaturen van de verschillende functies is zondag gestemd door middel van hand opsteken. Tijdens de vergadering heeft niemand protest aangetekend.

Ronnie Brunswijk is voor de derde keer op rij bij acclamatie gekozen als voorzitter. Hij zegt dat hij aanblijft zolang de leden dat nodig achten en vertrouwen in hem hebben. Met zijn herverkiezing hoopt Brunswijk de partij te leiden naar grotere hoogten. "Deze leider denkt verder dan zijn neus lang is. Ik denk visionair en toekomstgericht." De andere ondervoorzitters zijn: Diana Pokie, Hendrik Cairo, Marinus Cambiel en Waldo Jeso.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina