Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • COLUMN: Not trendy

COLUMN: Not trendy

08/05/2019 14:00 - Serieus!?

COLUMN: Not trendy

Ivan Cairo  

Vrouwen in de wereld en ook in Suriname hebben op talrijke gebieden een achterstand op mannen. Meestal worden de hogere functies en posities in bedrijven, organisaties en bij de overheid gegeven aan mannen. Of ze het werk aankunnen of de competenties hebben of niet. Vrouwen moeten dus op veel gebieden een inhaalslag plegen, wat ik trouwens een goede zaak vind. Ik was afgelopen week dan ook onaangenaam verrast te constateren dat vrouwen kennelijk ook in negatieve gedragingen de evenknie van de man willen worden.

Volgens politieberichten heeft een 45-jarige vrouw op 1 mei met haar auto deelgenomen aan het verkeer en een aanrijding veroorzaakt. Niets nieuws onder de zon, want aanrijdingen gebeuren elke dag, overal. De politie meldde evenwel dat de vrouw ladderzat was. Bij een alcoholblaastest bleek dat ze bijna vijf keer zoveel alcohol in haar bloed had dan wettelijk is toegestaan. Ook haar bijrijdster had zich een flink stuk in de kraag gedronken en misdroeg zich zo erg dat ze het uniformhemd van een politieagent heeft gescheurd.

Alsof dit ene geval niet genoeg was, meldde de politie nog een incident waarbij een andere bezopen vrouw haar auto in de goot parkeerde. Zij bleek zo dronken te zijn dat ze de alcoholblaastest niet eens kon doen. Was het bij deze twee incidenten gebleven, dan was het tot daaraan toe. Maar enige tijd geleden werd in Commewijne van een andere vrouw al het rijbewijs ingevorderd omdat ook zij met te veel glaasjes op aan het verkeer had deelgenomen met haar auto. Mij begint zoetjesaan het gevoel te bekruipen dat vrouwen mannen ook proberen in te halen in hun stommiteit om in beschonken toestand deel te nemen aan het verkeer

Deze inhaalslag kan ons als land met al zoveel doden in het verkeer gestolen worden. We zitten nu midden in de Verkeersveiligheidsweek, dus lijkt het me goed om bij deze gelegenheid speciale aandacht te richten op vrouwen. Hen moet aan het verstand gebracht worden dat dit geen gebied is waarin zij de man hoeven te evenaren. Mannen die opscheppen dat ze ondanks hun dronkenschap toch veilig hun huis weten te bereiken met de auto, zijn de domste wezens die er zijn. Je bent niet stoer als je dat doet. Je bent gewoon dom. Een oen. Dus Sranan uma, geef ons weer het goede voorbeeld. Don't drink and drive. It's not trendy. It's plain stupidity. We hebben al genoeg misère met de mannelijke idioten in het verkeer.

Wat tegenwoordig wel trendy schijnt te worden, is het overlopen. Het is bijna geen nieuws meer. Niemand kijkt meer op van meldingen over overloperij of terugloperij. Je kan alleen met plaatsvervangende schaamte meewarig het hoofd schudden en medelijden hebben met de mensen die zich als politieke wegwerpartikelen laten bespelen en misbruiken.

De NDP en de VHP proberen elkaar de loef af te steken om de samenleving een beeld te geven wie de meeste overlopers weet binnen te halen. In geuren en kleuren wordt in persberichten verteld hoe 'prominenten' worden binnen gehaald bij de Orange Movement of bij Stanvaste Paars. Verveel ons niet meer met die inhoudloze praatjes. Get back to us wanneer Baas op de Olifant is gestapt of wanneer Sheriff in Ocer kantoor begint te houden. Of wanneer paars-oranje- of oranje-paarse stembusafspraken zijn gemaakt. Dat is pas nieuws!

ivancairo@yahoo.com

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina