Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Walking Football nu ook in Suriname

Walking Football nu ook in Suriname

08/05/2019 22:59 - Marinio Balsemhof

Walking Football nu ook in Suriname

 

PARAMARIBO - Walking Football is onlangs in Suriname geïntroduceerd door de Surinaamse Voetbalbond (SVB), op initiatief van Eugene Resida en Ashok Bainath Sah. Dit is een nieuwe voetbalvorm voor zestigplussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn. Deze sport wordt in wandeltempo op een kwart veld gespeeld.

De SVB wil meer bekendheid geven aan deze nieuwe voetbalvorm en roept mensen op om maandag getuige te zijn van een vriendschappelijk toernooi dat op Owru Cul zal worden gespeeld tussen Fayalobie uit Nederland, een ploeg van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de veteranenploeg van de militaire politie.

Walking Football wordt internationaal steeds bekender, zegt SVB-medewerker Bainath Sah tegen de krant. Hij wijst erop dat men door Walking Football zijn leven lang van voetbal kan blijven genieten. Bij deze vorm van voetbal wordt er tijdens een partijtje niet gerend. Er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. Ook het doel is aangepast. "Dat is maar één meter hoog", aldus Bainath Sah.

De SVB-functionaris zegt dat in december 2018 gestart is met Walking Football. "Wij zijn met de ondersteuning van Fayalobie begonnen", zegt hij. Met onderbreking van de feestdagen zijn zij sindsdien elke maadag op de kunstgrasvelden van de Owru Cul. Het vriendschappelijk toernooi zal ook op die velden worden gespeeld.

Bainath Sah zegt dat er met teams van zes man wordt gespeeld en dat een wedstrijd twintig minuten duurt. De winnaars spelen de finale. Het is de bedoeling dat er meer toernooien zullen volgen. "Wij gaan geen competitie houden, maar gewoon toernooitjes afdraaien", besluit Bainath Sah.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen