Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Personeel AZP krijgt twk vandaag uitbetaald

Personeel AZP krijgt twk vandaag uitbetaald

09/05/2019 06:47 - Gilliamo Orban

Claudia Redan, algemeen directeur AZP.

Claudia Redan, algemeen directeur AZP. Foto: PR-afdeling AZP  

PARAMARIBO - Personeelsleden van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) zullen donderdag hun 'terugwerkende kracht' (twk) ontvangen. Dit bevestigt directeur Claudia Redan. De bond heeft een ultimatum gesteld dat middernacht verloopt. Het personeel moest de twk gelijktijdig met zijn salaris ontvangen, zoals is afgesproken met de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO).

"We zullen daaraan werken", belooft Redan. De regering en de CLO hebben afgesproken dat er vanaf eind maart 2019 een aanvang wordt gemaakt met de uitbetaling van de twk van zestien maanden. De bedoeling is dat de uitbetaling simultaan met het salaris plaatsvindt.

"Opmerkelijk is dat de gemaakte afspraak in maart voor de ambtenaren wel is nagekomen, wat niet het geval was bij de overheidsziekenhuizen. Nadat er door de vakbonden van deze instanties aan de bel is getrokken, heeft de uitbetaling bij deze instellingen plaatsgevonden", staat in de persverklaring van de bond bij AZP.

Onder het personeel van het AZP is er enorme ontevredenheid ontstaan toen het opmerkte dat eind april wederom de twk niet tegelijk met het salaris is gestort. De bond heeft maandag een spoed algemene ledenvergadering belegd, waarbij de leden ondanks hun ontevredenheid rekening hebben gehouden met de patiënten en niet tot actie zijn overgegaan.

Ook de late salarisbetaling, iets dat al geruime tijd speelt, is een doorn in het oog van het personeel. Redan zegt dat de debiteuren, waaronder verzekeringsmaatschappijen, verzocht zullen worden om verschuldigde bedragen wat eerder uit te betalen. "Als dat gebeurt, kunnen we onze mensen ook eerder betalen", stelt zij. 

De bond wijst er in het persbericht op dat door de late storting het personeel in problemen raakt met betalingsplichten, waaronder aflossingen aan banken. De druppel die de emmer heeft doen overlopen, is dat een groot deel van de mensen op 1 mei, Dag van de Arbeid, nog niet over het salaris beschikte. De bond vraagt om het loon de 27ste van elke maand te storten. Bij bepaalde banken duurt het vaak twee dagen voordat het salaris is verwerkt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen