Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • OW-minister Pengel met ontslag

OW-minister Pengel met ontslag

10/05/2019 13:30 - Ivan Cairo

OW-minister Pengel met ontslag

Minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft vrijdag zijn ontslag ingediend bij president Desi Bouterse. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Na minister Regilio Dodson (NH) is ook zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) vrijdag met ontslag gegaan. Minister Patrick Pengel moest zich vrijdag om 12.00 uur aanmelden bij president Desi Bouterse. Naar verluidt kreeg de bewindsman de optie om zelf op te stappen of ontslag te krijgen. Hij koos voor het eerste.

Pengel raakte recentelijk in opspraak nadat assembleelid Mahinder Jogi onthulde dat hij samen met collega Dodson bedrijven en stichtingen heeft opgericht, wat volgens de parlementariër riekt naar belangenverstrengeling. Jogi wees er ook op dat de twee bewindslieden naast hun ministerschap nevenfuncties hebben bij de bedrijven en stichtingen.

Het is bewindslieden verboden om nevenfuncties te hebben. In reactie op deze kwestie merkte Pengel in de media op dat er niets aan de hand was. Het zou gaan om 'slapende' entiteiten die geen enkele bedrijfsactviteiten ontplooiden. Ook Dodson zei dat hij en zijn collega zich niet schuldig hebben gemaakt aan ontoelaatbare handelingen of gedragingen.

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina