Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President stuurt politiebond naar justitieminister

President legt kwestie politiebond bij justitieminister

10/05/2019 00:57 - Ivan Cairo

President Desi Bouterse heeft justitieminister Stuart Getrouw gevraagd om de kwestie met de politiebond af te handelen.

President Desi Bouterse heeft justitieminister Stuart Getrouw gevraagd om de kwestie met de politiebond af te handelen. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse heeft de Surinaamse Politiebond (SPB) donderdagavond laten weten dat hij de minister van Justitie en Politie heeft ingeschakeld om de behandeling van de kwestie rond de aanhouding van drie politieagenten over te nemen. "Gelet op het urgente karakter van deze kwestie vraag ik u met de behandeling ervan spoed te betrachten en om mij van de bereikte resultaten te informeren", luidt een passage uit het schrijven van de president aan minister Stuart Getrouw.

Het staatshoofd reageerde per ommegaande op een brief die hij kort daarvoor van het bestuur van de politiebond had ontvangen. De SPB vraagt in haar schrijven aan Bouterse om ontvangen te worden voor overleg naar aanleiding van de inverzekeringstelling van de drie politieagenten die ingedeeld zijn bij het Regio Bijstandsteam (RBT). Zij zijn op last van het Openbaar Ministerie ingesloten in verband met het onderzoek naar een incident tussen hen en enkele burgers op 25 april tijdens een potje voetbal.

De inverzekeringstelling heeft kwaad bloed gezet bij het politiekorps met het gevolg dat de ongeveveer 250 agenten van het RBT het werk woensdag hebben neergelegd. Zij vinden de opsluiting van hun collega's onrechtmatig. De brief van de SPB was het resultaat van een algemene ledenvergadering van de SPB waarbij er een motie is aangenomen waarin het bondsbestuur wordt opgedragen om met de werkgever om de tafel te gaan.

De politieagenten wensen meer duidelijkheid te krijgen over het insluitbeleid omtrent politieambtenaren en de situatie van hun opgesloten collega's. De bond heeft geëist dat deze drie politiefunctionarissen binnen 24 uur in vrijheid worden gesteld. Wordt aan deze eis geen gehoor gegeven zal de ledenvergadering weer bijeen komen om te beslissen welke stappen en acties verder genomen zullen worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina