Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Beroep verpleegkundige niet statisch

Beroep verpleegkundige niet statisch

12/05/2019 03:07

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid 9in het midden) heeft de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) in de bloemetjes gezet.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid 9in het midden) heeft de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) in de bloemetjes gezet. Foto: NII  

PARAMARIBO - Het beroep van verpleegkundige is niet statisch, maar aan verandering onderhevig. Dit zegt verpleegkundig inspecteur Eudia van Hetten-Daniels, meldt het NII. De verpleegkundigen in Suriname zijn volgens Van Hetten excellente verpleegkundigen. Ze is blij dat er op 12 mei, de ‘Internationale dag van de Verpleging’ aandacht wordt besteed aan dit beroep.

Van Hetten-Daniels zegt Suriname beschikt over goed opgeleide en toegeruste verpleegkundigen, vanwege het op kwaliteit gerichte onderwijs dat rekening houdt met de regels binnen de Caricom. Ondanks de grote uitstroom van verpleegkundigen naar het buitenland, is volgens de inspecteur geen sprake van een tekort aan verpleegkundig personeel: er is een constante instroom van studenten die opgeleid worden tot verpleegkundige.

Over de huidige ontwikkeling op tatoeages zegt zij dat er daarvoor regels zijn. Over het onderwerp moet nog breedvoerig gediscussieerd worden. Volgens Van Hetten staat de Inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen (IVV) samen met de verpleegkundige instellingen open voor verandering.

Zij noemt de Dag van de Verpleging een bijzondere dag waarop verpleegkundigen kunnen reflecteren op hun beroep. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de IVV-medewerkers in de bloemetjes gezet in verband met deze dag. Zij ontvingen een cadeaubon voor een gezichts- en voetbehandeling. Hiermee wil de minister zijn blijk van waardering tonen aan het verpleegkundige beroep.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina