Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Sri Lanka stelt avondklok in

Sri Lanka stelt avondklok in

13/05/2019 20:19

Na nieuwe aanvallen op moskeeën en winkels van moslims heeft de Sri Lankaanse politie een avondklok ingesteld.

Na nieuwe aanvallen op moskeeën en winkels van moslims heeft de Sri Lankaanse politie een avondklok ingesteld. Foto: aljazeera  

COLOMBO - De Sri Lankaanse politie heeft maandag een landelijke avondklok ingesteld. Hiertoe is besloten na nieuwe aanvallen op moskeeën en winkels van moslims. De aanvallen van een dag eerder waren de grootste uitbarsting van geweld sinds de aanslagen op diverse kerken en hotels.

Bij de bomaanslagen op Eerste Paasdag kwamen meer dan 250 mensen om het leven. De daders worden in verband gebracht met twee radicaalislamitische groeperingen. Afgelopen zondag zijn voor het eerste sinds de aanslagen weer publieke zondagsmissen gehouden. Diezelfde dag en in de daaropvolgende nacht waren er aanvallen op moskeeën en winkels van moslims.

Meerdere panden in de regio Kurunegala in de Noordwestelijke Provincie hebben zondag schade opgelopen. Inwoners van het desbetreffende district, dat grotendeels wordt bewoond door boeddhisten, riepen de politie tevergeefs op de verdachten weer vrij te laten.

De autoriteiten hebben daar vervolgens een avondklok ingesteld om de situatie onder controle te houden. Maandag is besloten om de maatregel voor het hele land te laten gelden, nadat opnieuw panden zijn aangevallen. Bij het tegenhouden van de aanvallers werd traangas ingezet. NU.nl/Reuters

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina