Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vooronderzoek OM in kwestie SPSB

Vooronderzoek OM in kwestie SPSB

13/05/2019 19:05

President Bouterse voert overleg over de kwestie rond de Surinaamse Postspaarbank.

President Bouterse voert overleg over de kwestie rond de Surinaamse Postspaarbank. Foto: NII  

PARAMARIBO - In de kwestie rond de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) wordt onderzocht of de documenten over vermeende malversaties van de bank afkomstig zijn. Er zijn documenten ter hand gesteld van het Openbaar Ministerie (OM). Is de informatie inderdaad afkomstig van de SPSB, dan wordt onderzocht of er sprake is van een strafbaar feit dat - onder leiding van het OM - strafrechtelijk moet worden onderzocht.

Dit heeft het Nationaal Informatie Instituut (NII)  maandag bekendgemaakt na overleg tussen president Desi Bouterse, de ministers van Financiën en Justitie en Politie, de procureur-generaal, de president van de Centrale Bank van Suriname en de regeringscommissaris bij de Centrale Bank.

Al eerder werd bekend dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën opdracht voor een intern onderzoek bij de SPSB heeft gegeven aan de Centrale Landsaccountants Dienst en het accountantskantoor Lutchman. Voor dit onderzoek zal ook een forensisch registeraccountant worden ingeschakeld.

Aan de verantwoordelijke functionarissen is gevraagd afstand te houden door verlof op te nemen tijdens het onderzoek. Het NII verzekert de gemeenschap dat de regering deze kwestie serieus opvat en de geëigende maatregelen heeft genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina