Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Legionella-uitbraak eist dode in België

Legionella-uitbraak eist dodelijk slachtoffer

14/05/2019 21:34

Legionella-uitbraak eist dodelijk slachtoffer

 

GENT - Bij een grootschalige legionella-uitbraak in Evergem bij de Belgische stad Gent zijn zestien mensen besmet. Een van hen is inmiddels overleden, meldt het Belgische agentschap Zorg en Gezondheid maandag. De uitbraak rond het Oost-Vlaamse Evergem begon eind april, maar de bron van de besmetting lijkt nog niet gevonden.

Legionella is een gevaarlijke bacterie die in drinkwatersystemen kan voorkomen. Afgelopen weekend en maandag zijn opnieuw vier patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het merendeel van de patiënten komt uit Evergem, maar ook enkele inwoners van Gent zijn besmet.

Een woordvoerder van het agentschap Zorg en Gezondheid zegt dat het profiel van de patiënten niet duidt op besmet kraanwater. Het agentschap denkt eerder aan een koeltoren waarbij waternevel zich in de open lucht kan verspreiden en neer kan slaan. Momenteel worden watermonsters geanalyseerd van de watertorens in de Gentse Kanaalzone, de buurt waar het dodelijke slachtoffer woonde. NU.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina