Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds zet Livo opzij

Yellow Birds zet Livo opzij

16/05/2019 01:08 - John Zaalman

Livo-aanvaller Faith Lavenberg (7) en Leonel Mahabali van Yellow Birds in een duel om de bal.

Livo-aanvaller Faith Lavenberg (7) en Leonel Mahabali van Yellow Birds in een duel om de bal. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Yellow Birds is in de mannen hoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond woensdagavond tegen Livo teruggeveerd van een setachterstand. De semikampioen van het vorig seizoen won met 23-25, 25-18, 25-13, 25-18.

Livo leek vooral in de openingsset gierig voor de winst. Die werd in de wacht gesleept na een machtig blok van Stanley Lespeki op Jabez Pross. Yellow Birds hergroepeerde en pakte zaken in de daaropvolgende sets dankzij onder anderen Zefanio Breinburg, Jaïr Nobibux en Xandro Rijkland anders aan. Ronald Thomas besliste de partij uiteindelijk met een tipbal. Onder anderen David Pinas, Fabian Djakie, Faith Lavenberg en Arsenio Darnaud scoorden voor Livo.

Yellow Birds-captain Leonel Mahabali vond dat het verlies van de openingsset het gevolg was van het laatkomen van enkele spelers. "We waren daardoor niet gefocust, maar de setnederlaag heeft ons in ieder geval wakker geschud." Collega-aanvoerder Pinas schreef de nederlaag toe aan gebrek aan ervaring en conditie. "Maar we spelen vrijdag weer tegen Yellow Birds en gaan dan wel voor de winst", aldus Pinas. 

Andere scores: Yelyco - Bazooka 3-0 (25-23, 25-16, 25-15); U21 jongens: Lyzecks - Yellow Birds 2-0 (reglementair); Yelyco 2 - Bazooka 2-0 (reglementair).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina