Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Condor straft nonchalance Yelyco af

Condor straft nonchalance Yelyco af

18/05/2019 05:17 - John Zaalman

Condor-aanvalster Ketura Margaret (8) smasht de bal langs het blok van Sharon Balkaran (10) van Yelyco.

Condor-aanvalster Ketura Margaret (8) smasht de bal langs het blok van Sharon Balkaran (10) van Yelyco. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Condor heeft Yelyco in de vrouwenhoofdklasse van de Surinaamse Volleybalbond met lege handen heengezonden. De zevenvoudige kampioen strafte in de 28-26, 25-22, 27-25-overwinning van vrijdagavond in de Anthony Nesty Sporthal het nonchalante spel van de opponent af.

Yelyco stond in de openingsset op setpoint (24-21), maar verloor die nadat Sandrina Hunsel overnam en de setwinst binnen timmerde voor Condor. Yelyco leverde in de twee daaropvolgende perioden bij vlagen tegenstand, maar bezweek uiteindelijk toch. Ketura Margaret en Monica Calor leverden ook een bijdrage bij de kampioen.

Aanvoerster Janice Valies, de gezusters Shaya en Sharon Balkaran en Odille Kamé hadden een mindere dag bij de semikampioen. Sigourney Kamé die in de derde set werd ingezet, hielp in zowel de verdediging als aanval. Het mocht echter niet baten. Bij Condor speelde Cabriëlla Bouterse, die net als Sigourney Kamé vanuit Amerika op vakantie is, ook even mee.

Eric Aikman miste zijn tweede opeenvolgende wedstrijd. Captain Cheryl Brunings meent dat de Condor-coach het druk heeft met het trainen van de verschillende teams en daardoor moe is. "Hij traint ons wel en wij voeren dat uit op het veld", zegt Brunings.

Ze meent dat het team bij setpoint van de opponent een time-out inlaste om tot rust te komen. "We vroegen onze bankspelers ook om ons wat tips te geven omtrent zaken die wij niet zien en het heeft geholpen." Ze vond Yelyco vooral in het begin sterk in de verdediging. "Dat zorgde voor frustraties bij ons, maar het is uiteindelijk een lekkere game geworden."

Fenno Misidjang onderkent dat nonchalance zijn ploeg de overwinning heeft gekost. "Dit heeft niets te maken met geen training. De ouderen, die het team moeten dragen, waren niet scherp genoeg. Condor was wel goed", erkent Misidjang. De kampioen heeft naar zijn zeggen zakelijk gespeeld. "Ik heb mijn spelers veelal zelf laten spelen zodat ze zien dat dit aan hen heeft gelegen. Aan de andere kant was de vibe er ook helemaal niet bij ons."

Andere scores: Mannen: Yellow Birds - Livo 3-1 (25-17, 25-21, 23-25, 25-19); U17 jongens: SVV - Bazooka 2-0 (25-11, 25-20); U18 meisjes: Yelyco 1 - Condor 2-0 (25-19, 25-14); Yellow Birds - Condor 2 2-1 (25-16, 17-25, 15-5); U20 meisjes: Condor - Delco 2-0 (25-11, 25-15); vrouwen eersteklasse: SVV - Vios 2-1 (25-15, 22-25, 15-11).

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina