Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ex-minister Linus Diko nieuwe directeur Grassalco

Ex-minister Linus Diko nieuwe directeur Grassalco

18/05/2019 00:02 - Naomi Hoever

Oud-minister Linus Diko zal Sergio Akiemboto opvolgen als directeur bij Grassalco.

Oud-minister Linus Diko zal Sergio Akiemboto opvolgen als directeur bij Grassalco. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Linus Diko, oud-minister van Regionale Ontwikkeling (RO), zal Sergio Akiemboto opvolgen als directeur bij staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. President Bouterse deed deze mededeling donderdag op een persconferentie in het presidentieel paleis. Akiemboto werd donderdag ingezworen als minister van Natuurlijke Hulpbronnen.

Diko die geologie en mijnbouwkunde studeerde, werd in 2010 minister in de regering Bouterse-Ameerali. Hij werd al na twintig maanden bedankt door de president. Deze periode typeerde Diko als leerrijk. Na beëindiging van zijn ministerschap zei hij, dat hij ervaring had opgedaan en een bijdrage had geleverd aan de ontwikkeling van het land.

Diko kwam uit de gelederen van de BEP maar keerde de partij de rug toe nadat hij minister was geworden. In 2016 werd hij president-commissaris van Grassalco. Diko kreeg destijds als minister eervol ontslag van de president. Nadat hem de wacht werd aangezegd, richtte hij zijn eigen partij op: BP-2011.

De assembleeleden Diana Pokie en Waldie Ajaiso hebben Diko toen ondersteund. Zij maakten deel uit van A Combinatie. In 2015 maakte BP-2011 een stembusafspraak met de Mega Combinatie waarin NDP zitting had. BP-2011 ging met Seeka en PBP (Plattelands Bewoners Partij) op in A Nyun Combinatie (ANC).

De ANC aasde op vier DNA-zetels en concentreerde zich op Sipaliwini, Brokopondo, Para, Marowijne, Wanica en Paramaribo. Uiteindelijk behaalde de combinatie nul zetels. Het is nog niet bekend of Diko terug is in de gelederen van de BEP. De redactie verneemt dat een groot deel van BP-2011 zijn heil weer heeft gezocht bij de BEP. In 2012 hadden ook Pokie en Adjaiso de BEP de rug toegekeerd, waardoor er wederom een splitsing ontstond binnen de partij.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen