Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Kanker bespreekbaar maken’

‘Kanker bespreekbaar maken’

18/05/2019 21:11

First lady Ingrid Bouterse-Waldring.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring. Foto: NII  

PARAMARIBO - First lady Ingrid Bouterse-Waldring deed zaterdag bij de bewustwordingsactiviteit over borstkanker de oproep om kanker bespreekbaar te maken, meldt het NII. “Hoe meer we erover praten, hoe meer we laten weten niet bang te zijn. We zijn klaar om dit kwaad in de ogen te kijken en alles eraan te doen om het te overwinnen”, klonk de krachtige boodschap van de first lady op het Indra Maju Sportcomplex.

"Een leider geeft nooit op en heeft een hoger doel voor ogen. Mocht de ziekte je toch overkomen, moet je in staat zijn om niet bij de pakken neer te zitten, maar alle middelen in te zetten om zorg te dragen dat je zo snel mogelijk terug kan naar de oude situatie". Met deze woorden inspireerde de First Lady volgens het NII de aanwezige vrouwen. Vrouwen bij wie borstkanker is geconstateerd, moeten volgens de presidentsvrouw positief ingesteld zijn, zodat hun lichaam beter reageert op de behandeling.

De bewustwordingsactiviteit over borstkanker is door de organisatie Invest in Female Leaders (IFL) georganiseerd. Ook aanwezig waren de voorzitter van de Nationale Assemblee, Jennifer Geerlings-Simons en de directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun. De boodschap vanuit de organisatie is dat vrouwen op tijd hun borsten moeten laten onderzoeken.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina