Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Pompen Wageningen prioriteit nieuwe minister

Pompgemaal Wageningen prioriteit nieuwe LVV-minister

18/05/2019 16:53

Het pompgemaal in Wageningen heeft de aandacht van de nieuwe LVV-minister Rabin Parmessar.

Het pompgemaal in Wageningen heeft de aandacht van de nieuwe LVV-minister Rabin Parmessar. Foto: NII  

PARAMARIBO - De uitvoering van het project ‘Rehabilitatie Pompgemaal Wageningen’ geniet prioriteit bij de nieuwe minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar. Al op de dag van zijn beëdiging heeft Parmessar zich laten informeren over de stand van zaken rond de rehabilitatie van het pompgemaal Wageningen, schrijft het NII zaterdag in een persbericht.

De eerste nieuwe pomp met een capaciteit van 28.000 kubieke meter water per uur, zal binnenkort functioneren. In het project is ook opgenomen dat de pompen beurtelings worden vervangen. Zondag worden de besprekingen over dit project voortgezet met de actoren, waarbij een duidelijk stappenplan zal worden vastgesteld. Ook zullen de stakeholders in de rijstsector geïnformeerd worden over de ontwikkelingen van dit project.

Benadrukt wordt dat de boeren gedurende de werkzaamheden niet verstoken zullen zijn van irrigatiewater. Het streven is om dit project voor eind van dit jaar geheel op te leveren. Het kost de Staat jaarlijks miljoenen om de drie, bijkans zestig jaar oude, pompen van Wageningen in bedrijf te houden.

Dit verouderde pompgemaal voorziet, met onderbrekingen door technische mankementen, jaarlijks in twee seizoenen irrigatiewater aan ongeveer 12.500 hectares rijstareaal in Wageningen, de Middenstandspolder en de omliggende gebieden in het district Nickerie. Na de rehabilitatie kan dit pompgemaal rijstarealen met een oppervlakte van ruim 17.000 hectares optimaal voorzien van irrigatiewater.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina