Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Boeing erkent fouten vluchtsimulatiesoftware

Boeing erkent fouten vluchtsimulatiesoftware

19/05/2019 18:49

Boeing erkent fouten vluchtsimulatiesoftware

Foto: NDTV.com  

NEW YORK - Vliegtuigmaker Boeing heeft toegegeven dat er fouten zaten in de software van de vluchtsimulator voor de Boeing 737 MAX. De fouten zijn volgens de vliegtuigfabrikant inmiddels gecorrigeerd. "Boeing heeft de software verbeterd en exploitanten extra informatie gegeven om er zeker van te zijn dat de ervaring gelijk is aan de verschillende omstandigheden in de lucht", laat de vliegtuigmaker weten.

Bij twee ongelukken met een Boeing 737 MAX, een in Indonesië en een in Ethiopië, kwamen in totaal 346 mensen om het leven. Beide ongevallen werden veroorzaakt door een fout in de software, die de punt van het vliegtuig naar beneden bleef drukken.

Het falende alarmsysteem wordt volgens Boeing ook aangepakt. Het bedrijf was ervan uitgegaan dat alle afgeleverde vliegtuigen dit systeem hadden gekregen, maar het bleek slechts een standaardvoorziening te zijn in toestellen die een optionele sensor hadden.

Deze sensor werd alleen aangebracht als de klant daarom vroeg. Maar liefs 80 procent van de 738 Max 8-toestellen blijkt geen sensor te hebben. Daardoor gaat er geen alarm af als er fouten optreden. Ondanks deze vergissing houdt Boeing vol dat de vliegtuigen veilig waren. NU/VK.nl 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina