Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nederland wint na 44 jaar Eurovisiesongfestival

Nederland wint na 44 jaar Eurovisiesongfestival

19/05/2019 04:19

Duncan Laurence (25) kreeg in Nederland bekendheid door zijn deelname in 2014 aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland, waar hij de halve finale bereikte.

Duncan Laurence (25) kreeg in Nederland bekendheid door zijn deelname in 2014 aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma The voice of Holland, waar hij de halve finale bereikte. Foto: Euronews.com  

TEl AVIV - Nederland heeft zaterdag in Tel Aviv, Israël het Eurovisie Songfestival gewonnen. Het land werd vertegenwoordigd door de zanger en songwriter Duncan Laurence. Met zijn nummer Arcade wist hij in het alle overige 25 landen achter zich te laten.

Het is voor het eerst sinds 1975 dat Nederland het Songfestival wint. Toentertijd wist de popgroep Teach-In de liedjesstrijd te winnen in Stockholm met het nummer 'Ding-a-dong'. Duncan is de eerste Nederlandse zanger die het Eurovisiesongfestival wint. Vier zangeressen gingen hem voor. Corry Brokken was in 1957 de eerste Nederlandse die de songfestivaltrofee in de wacht sleepte. Zij won de tweede editie van het liedjesfestijn, waaraan destijds slechts tien landen deelnamen.

Twee jaar later was het weer raak. Toen won het lied 'n Beetje van Teddy Scholten, met 21 punten. Lenny Kuhr had in 1969 succes met De troubadour, maar moest die winst wel delen met Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Met vijf songfestivaloverwinningen komt Nederland op gelijke hoogte met het Verenigd Koninkrijk, Luxemburg en Frankrijk. Ook die landen wonnen ieder vijf keer. Ierland won het Eurovisiesongfestival het vaakst, zeven keer. De trofee ging zes keer naar Zweden. Telegraaf.nl 

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina