Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Transvaal brengt einde aan overwinningsreeks Notch

Transvaal brengt einde aan overwinningsreeks Notch

19/05/2019 17:23 - Frank Finisie

Transvaal brengt einde aan overwinningsreeks Notch

 

PARAMARIBO - Transvaal heeft zaterdag in het Ronnie Brunswijk Stadion een einde gebracht aan de overwinningsreeks van Notch in de eerste divisie, door met 2–0 over de districtsploeg te zegevieren. Notch had eerder gewonnen van WBC (Walking Boyz Company), Inter Moengotapoe en Leo Victor.

De eerste speelperiode was gelijkopgaand, ploegen waren aan elkaar gewaagd. De gelijkstand bij de rust geeft de juiste verhouding weer. In de eerste helft wisten de ploegen de gecreëerde kansen niet in doelpunten om te zetten. Beide verdedigingen sloten goed en de koelbloedigheid bij de afronding liet te wensen over. Transvaal was in de tweede speelhelft gretiger en zocht de aanval nadrukkelijker op.

De ingevallen jeugdspeler Fernando Hoepel van Transvaal werd in de 65ste minuut in het strafschopgebied onderuitgehaald. Arbiter Randell Montroos wees onverbiddelijk naar de 'witte stip'. De toegekende strafschop werd fraai ingeschoten door Ronaldo Kemble van Transvaal, 1-0.

Transvaal domineerde de tweede speelperiode. Notch probeerde iets terug te doen, maar het bleef daarbij. Met nog tien minuten te gaan, leed Notch balverlies rond het middenveld. Dat werd de ploeg uit Moengo fataal. Hoepel nam de bal mee en liet drie spelers van Notch achter zich om de 2-0 te laten noteren. Transvaal kon de wedstrijd rustig uitspelen.

Raymond Mannen, trainer van Transvaal, vindt dat zijn ploeg heel volwassen en zakelijk heeft gespeeld. "Notch is een moeilijke tegenstander als je ervan uitgaat dat zij van WBC, Inter Moengotapoe, en Leo Victor hebben gewonnen", zegt Mannen. De volwassenheid en de zakelijkheid wil Mannen behouden voor de rest van de competitie.

"De taken zijn heel goed uitgevoerd", zegt Mannen, doelend op de omschakeling van verdediging naar aanval en andersom, de samenwerking en de discipline van zijn ploeg. "Ik wil de competitie per wedstrijd bekijken, maar als de jongens zo gedisciplineerd blijven, ziet de toekomst rooskleurig uit." Hij wil niet vooruitlopen op zaken. Transvaal blijft stevig op de vierde plek met 41 punten uit negentien wedstrijden

Overige uitslagen: PVV - Nishan '42 2-1, Broki - SNL 2-2. De wedstrijd tussen Santos en Acoconut is vanwege een sterfgeval niet doorgegaan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina