Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Trump wil gratie verlenen aan oorlogscriminelen

Trump wil oorlogscriminelen gratie verlenen

19/05/2019 12:25

De Amerikaanse president Donald Trump.

De Amerikaanse president Donald Trump. Foto: AP  

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump wil meerdere veroordeelde Amerikaanse oorlogscriminelen gratie verlenen. Dat schrijft The New York Times. Daarnaast zouden ook een aantal Amerikaanse militairen die nog terecht moeten staan gratie kunnen krijgen.

 Trump heeft volgens de krant het verzoek ingediend om het papierwerk voor volgend weekend in orde te hebben, zodat ze op Memorial Day op 27 mei gratie kunnen krijgen. Normaal duurt een aanvraag maanden.

De soldaten zijn onder meer veroordeeld voor het doden van tientallen ongewapende Irakezen, het doden van een gevangene tijdens een verhoor en het doden van een ongewapende Afghaanse burger. Republikeinse politici hebben de soldaten die mogelijk gratie krijgen meerdere keren oorlogshelden genoemd. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina