Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vervolg Suripop-workshop liedteksten schrijven

Vervolg Suripop-workshop liedteksten schrijven

19/05/2019 22:51 - Audry Wajwakana

Vervolg Suripop-workshop liedteksten schrijven

 

PARAMARIBO - Al meer dan vijf jaar organiseert de Stichting ter Bevordering van Kunst en Kultuur in Suriname workshops liedteksten schrijven voor zowel nieuwe als ervaren componisten. Dit is volgens Ernesto van Dal, musical director van Suripop XXI, vooral om de kwaliteit van de ingezonden liedjes weer op het niveau van de beginjaren van Suripop te krijgen.

Over de belangstelling voor de workshops is de musical director heel erg tevreden. Eind april was de eerste sessie in het schrijven van een goede tekst. "We hebben een volle bak gehad, waarbij de deelnemers richtlijnen van de Schrijversvakschool Paramaribo hebben gehad hoe ze een pakkende tekst kunnen samenstellen, waardoor je mooie teksten krijgt", zegt Van Dal.

Bij de tweede workshop zal hij de deelnemers technische handvaten geven om het lied dat ze hebben geschreven, muzikaal aan te kleden. "In geen geval zetten we het lied voor de deelnemers in elkaar, dat moeten ze zelf doen", benadrukt hij. Dat liedjes de laatste jaren simpel klinken, ligt vermoedelijk aan de tijdgeest.

"Vroeger had je muzikanten nodig om een lied compleet in elkaar te zetten. Tegenwoordig is het makkelijk met de technologische ontwikkeling, waardoor men lui is geworden", zegt Van Dal. Sinds hij in 2014 is begonnen om de workshops te coördineren, zijn enkele deelnemers tot de finale doorgedrongen.

De workshops worden gehouden vóór de inschrijving tot deelname aan Suripop XXI, van 1 juli tot 31 juli. Volgens de muzikaal regisseur trekken de workshops vooral nieuwe componisten. Om te kunnen meedoen aan de workshops, moet iemand een of meerdere composities voorbereiden. Vanwege het beperkt aantal plaatsen is registratie vooraf vereist. Elke sessie duurt twee tot drie uren. Suripop XXI wordt op 1 augustus 2020 gehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen