Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Inter Moengotapoe wint van WBC

Inter Moengotapoe laat WBC met lege handen achter

20/05/2019 00:18 - Frank Finisie

Inter Moengotapoe laat WBC met lege handen achter

 

PARAMARIBO - Inter Moengotapoe heeft zondag Walking Boyz Company (WBC) met lege handen achtergelaten. De bezoekers uit Marowijne wonnen op een moeilijk bespeelbaar veld met 3–2. De wedstrijd in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) werd gespeeld in het André Kamperveen Stadion.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd en waren aan elkaar gewaagd. In de 28ste minuut ging doelman Akel Clarke van WBC in de fout, door de bal heel slap weg te spelen. Okino Wens bemachtigde de bal en bracht Inter Moengotapoe op voorsprong, 1-0. "Het was niet een moeilijke wedstrijd. Het veld was zwaar en door een fout van de doelman komen wij achter" zegt WBC-trainer Joel Assad.

WBC ging beter spelen, maar de bezoekers domineerden. Cerezo Haabo liep goed in op een dieptepass, en wist al vallend de 2-0 in te schuiven. De thuisploeg begon sterk aan de tweede speelperiode en bezorgde Inter Moengotapoe handenvol werk. Na negen minuten in de tweede helft was het raak. Ike Adams wist een voorzet af te ronden, 2-1. Inter Moengotapoe vertoonde tekenen van vermoeidheid.

Volgens trainer Jozef Joekoe van Inter Moengotapoe is de conditie van de ploeg redelijk op peil, maar was er sprake van concentratieverlies. "Dit komt door gebrek aan ervaring. Wanneer de wedstrijd een bepaalde wending aanneemt, dan heb je bepaalde spelers die dan gaan slabakken", klaagde Joekoe.

Miguel Molle gooide de wedstrijd in de 87ste minuut op slot door een achterzet te verzilveren, 3-1. WBC wist niet van opgeven en in blessuretijd kopte Adams een voorzet in, 3-2. WBC blijft door dit verlies steken op de zesde plek met 34 punten uit twintig wedstrijden. 

Overige uitslagen:

PVV - Nishan '42   2-1
Transvaal - Notch   2-0
Leo Victor - Botopasi   2-0
West United - Papatam   3-2

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina