Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Widodo officieel winnaar verkiezing Indonesië

Widodo officieel winnaar verkiezing Indonesië

20/05/2019 19:27

In de presidentsverkiezing van april heeft het huidige staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo, 55,5 procent van de stemmen gekregen.

In de presidentsverkiezing van april heeft het huidige staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo, 55,5 procent van de stemmen gekregen. Foto: AFP  

JAKARTA - In de presidentsverkiezing van april heeft het huidige staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo, 55,5 procent van de stemmen gekregen. Dat blijkt uit de officiële uitslag van de stembusgang die de kiescommissie maandag heeft bekendgemaakt.

In de presidentsverkiezing van april heeft het huidige staatshoofd van Indonesië, Joko Widodo, 55,5 procent van de stemmen gekregen. Zijn uitdager, oud-generaal Prabowo Subianto, kreeg 44,5 procent van de stemmen. Kort na de presidentsverkiezing had Widodo de overwinning al opgeëist op basis van de resultaten van peilingbureaus.

Widodo staat bekend als een gematigde hervormer. In de aanloop naar de presidentsverkiezing van 17 april spande hij zich in om ook conservatieve kiezers aan zich te binden. De president ging op pelgrimstocht naar Mekka en koos de uiterst conservatieve Ma'ruf Amin als zijn vicepresident. Telegraaf.nl

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina