Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Yellow Birds wint eerste wedstrijd basketbalfinale

Yellow Birds wint eerste wedstrijd vrouwenbasketbalfinale

20/05/2019 04:07 - Guillano Bruce

Yellow Birds wint eerste wedstrijd vrouwenbasketbalfinale

 

PARAMARIBO - In de vrouwenhoofdklasse heeft Yellow Birds als eerste toegeslagen in de finale van de basketbalplay-off. De titelverdediger had het zondagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal niet moeilijk in game-1 van de best-of-five eindstrijd tegen De Arend: 66-44. Game-2 is donderdagavond om half acht.

Het bleef de hele avond een gelijkopgaande strijd. Yellow Birds scoorde de eerste basket van de wedstrijd en ging na tien minuten aan de leiding, maar het verschil was niet groot: 14-11. Bij rust koesterden de gele vogels nog maar een nipte 23-22 voorsprong. 

Na rust kwam Yellow Birds als herboren uit de kleedkamer. Het team ging in het derde kwart op een 9-0 run en leidde met twee minuten te gaan met een verschil van tien punten (32-22), maar De Arend sloeg in de slotminuten terug en bracht de achterstand aan het einde van de periode terug naar 36-32.  

In het vierde kwart nam Yellow Birds echter weer afstand, maar dit keer was er geen comeback van De Arend. De gele vogels gingen in de eerste vijf minuten van de slotperiode op een furieuze 18-6 spurt, namen daardoor een 54-38 voorsprong en keken niet meer om.

Yellow Birds had de zege vooral aan Cyarah Kensmil te danken. Ze leidde de winnaar met 29 punten en greep ook elf rebounds terwijl Suelle Shepperd elf punten bijdroeg. Mirelva Marica was met veertien punten de enige speelster die dubbele cijfers registreerde bij De Arend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina