Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • ‘Soso vloek de tap' en’

‘Soso vloek de tap' en’

21/05/2019 08:22 - Van onze redactie

‘Soso vloek de tap en’

 

PARAMARIBO - Dat Milton F. met ernstige gezondheidsproblemen kampt, werd maandag al snel duidelijk bij de behandeling van de roofmoordzaak van Kraka. De verdachte kon niet de hele zitting bijwonen, omdat hij terug moest naar het ziekenhuis. Zijn advocaat, Frank Truideman, verzocht rechter Maureen Dayala om zijn cliënt op een ander moment te horen.

Milton F. is aanzienlijk afgevallen en ziet er ziek uit, maar een deel van het publiek had helemaal geen medelijden met hem."Soso vloek de tap' en. Er gaat meer gebeuren, dit is pas het begin", fluisterden ze onder elkaar. Milton F. mocht na enkele minuten de zaal verlaten.

Fanuel D. is veel later dan de overige verdachten aangehouden. Hij ontkent net als Clyde H. en Milton F. dat hij betrokken is geweest bij de beroving en heeft meegewerkt aan het plan. Fanuel D. was ook werkzaam bij het goudbedrijf Boss Enterprises waarvan twee medewerkers - de 56-jarige Isaak Poetisi en de twintigjarige Zillavana Mangkoeredjo - op 7 juni 2018 bij een roofmoord zijn doodgeschoten.

Opvallend is dat hij bij de politie heeft verklaard dat hij informatie over het voertuig dat is overvallen heeft doorgespeeld aan zijn ex-collega Clyde H. Ook is uit een telefoonuitdraai gebleken dat hij meerdere keren heeft gebeld met medeverdachte Clyde H. "Ik heb dat onder druk gedaan. Ik was moe en de politie bleef me drukken dus heb ik zomaar iets gezegd", verklaarde hij op vragen van de rechter.

Clyde H. bleef wederom bij zijn verklaring. "Ik heb inderdaad gesproken over het bedrijf, maar ik wist nooit dat hij een beroving wilde gaan plegen. Hij zei me dat de mensen van het bedrijf waar ik werkte hem moesten betalen", verklaarde hij doelend op een gesprek tussen hem en Milton F. De verdachte vervolgde met: "Ik heb geen enkele wapen afgegeven en ik heb niets met hem afgesproken." De zaak is voor verdere behandeling uitgesteld naar 17 juni.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen