Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Verdachten duikbootzaak nog niet op vrije voeten

Voorlopig geen invrijheidsstelling verdachten duikbootzaak

21/05/2019 20:39 - Van onze redactie

Voorlopig geen invrijheidsstelling verdachten duikbootzaak

 

PARAMARIBO - Het besluit van rechter Maureen Dayala om vijf verdachten van de duikbootzaak langer in voorarrest te houden, kwam maandag hard aan bij een naaste van Albida B. Zonder een woord te zeggen barstte de jonge vrouw in tranen uit toen ze begreep dat Albida B. niet naar huis mocht.

Ze greep de hand van de verdachte, gaf haar een kus en fluisterde snel een paar woorden toe. Daarna ging Albida B. terug naar de arrestantenruimte en barstte het familielid opnieuw in tranen uit. "Kom op, je hoeft niet verdrietig te zijn. Het komt goed", troostte iemand anders haar. Dat mocht niet baten, ook buiten de rechtszaal bleef ze huilen.

Benito Pick, advocaat van Albida B. en Camillo P., had de rechter kort daarvoor verzocht om de voorlopige hechtenis op te schorten. Voor hem is het onduidelijk wat de ernstige bezwaren zijn tegen zijn cliënten. Pick benadrukte dat Albida B. nooit naar de plek is geweest waar de duikboot werd gebouwd.

"Ze heeft slechts geassisteerd in het kopen van een boot en een graafmachine en enkele onderdelen", betoogde de raadsman. "Er is nergens gebleken dat ze wist of had moeten weten waarmee ze bezig was. Er is op geen enkel moment cocaïne aangetroffen bij deze verdachten."

Officier van justitie Shanta Mahadew bleef er echter bij dat er nog steeds ernstige bezwaren zijn tegen de vijf verdachten. Van de acht personen die in eerste instantie waren aangehouden, zijn er vijf eerder in vrijheid gesteld. Dayala stelde de zaak uit naar 3 juni. Op die dag zal een deskundige van de Maritieme Autoriteit Suriname worden gehoord over de 'vaarwaardigheid' van de duikboot.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina